Samenwerken met het Horeca & Toerisme College

Voor het nieuwe schooljaar 2020-2021 zoeken wij bedrijven die stageplaatsen aanbieden. Hier vindt u een overzicht van de verschillende opleidingen + stageperiodes. 

Horeca – Kok

BOL of  BBL

Leerjaar

Stage of Studiejaar leerwerkplek

Kok niveau 2

BOL

1

Stage: 420 uur

Stage: 08-09-2020 t/m 10-05-2021

Kok niveau 2

BBL

1

Studiejaar leerwerkplek

Kok niveau 2

BBL

2

Studiejaar leerwerkplek

Zelfstandig werkend kok niveau 3

BBL

1

Studiejaar leerwerkplek

Zelfstandig werkend kok niveau 3

BBL

2

Studiejaar leerwerkplek

Zelfstandig werkend kok niveau 3

BBL

3

Studiejaar leerwerkplek

Gespecialiseerd kok niveau 4

BBL

1

Studiejaar leerwerkplek

Gespecialiseerd kok niveau 4

BBL

2

Studiejaar leerwerkplek

 

Horeca – Bediening & Management

BOL of  BBL

Leerjaar

Stage of Studiejaar leerwerkplek

Gastheer/-vrouw niveau 2

BOL

1

Stage: 420 uur

Stage: 16-11-2020 t/m 25-06-2021

Gastheer/-vrouw niveau 2

BBL

2

Studiejaar leerwerkplek

Manager/Ondernemer Horeca niveau 4

BOL

1

Stage: 420 uur

Stage:16-11-2020 t/m 25-06 2021
Keuken – Bediening – Front Office

Manager/Ondernemer Horeca niveau 4

BOL

2

Stage: 320 uur

Stage: 16-11-2020 t/m 07-02-2021

Stage: 08-02-2021 t/m 25-04-2021

Food & Beverage

Manager/Ondernemer Horeca niveau 4

BOL

3

Stage: 760 uur

Stage: 31-08-2020 t/m 07-02-2021

Front Office

Manager/Ondernemer Horeca niveau 4

BOL

4

Stage: 760 uur

Stage: 08-02-2021 t/m eind juni

Food & Beverage – Ondernemen

Leidinggevende bediening niveau 4

BBL

1

Studiejaar leerwerkplek

Leidinggevende bediening niveau 4

BBL

2

Studiejaar leerwerkplek

Leidinggevende bediening kopjaar niveau 4

BBL

3

Studiejaar leerwerkplek

Leidinggevende bediening niveau 4

BBL

3

Studiejaar leerwerkplek

Entree

BOL of  BBL

Leerjaar

Stage of Studiejaar leerwerkplek

Assistent Horeca (Entree XL) niveau 1

BBL

1

Studiejaar leerwerkplek

Assistent Horeca (Entree XL) niveau 1

BBL

2

Studiejaar leerwerkplek

 

Assistent Horeca niveau 1

BOL

1

Stage: 300 uur

Stage: 17-11-2020 t/m 16-06-2021  

Assistent Horeca niveau 1

BOL

1

Stage: 300 uur

Stage: 19-11-2020 t/m 18-06-2021 

Assistent Horeca niveau 1

BOL

1

 Stage: 300 uur

Stage: 12-05-2021 t/m 17-12-2021

 

Assistent Dienstverlening niveau 1

BOL

1

Stage: 300 uur

Stage: 16-11-2020 t/m 15-06-2021 

Assistent Dienstverlening niveau 1

BOL

1

Stage: 300 uur

Stage: 17-11-2020 t/m 16-06-2021 

Assistent Dienstverlening niveau 1

BOL

1

Stage: 300 uur

Stage: 19-11-2020 t/m 18-06-2021 

Assistent Dienstverlening niveau 1

BOL

1

Stage: 300 uur

Stage: 12-05-2021 t/m 17-12-2021

 

 

 

 

Facilitaire Dienstverlening

BOL of  BBL

Leerjaar

Stage of Studiejaar leerwerkplek

Facilitair Leidinggevende niveau 4

BOL

1

Stage: 280 uur

Stage: 08-02-2021 t/m 23-04-2021

Facilitair Leidinggevende niveau 4

BOL

2

Stage: 640 uur

Stage: 31-08-2020 t/m 05-02-2021  

Facilitair Leidinggevende niveau 4

BOL

3

Stage: 480 uur

Stage: 08-02-2021 t/m 04-06-2021

 

Facilitair Dienstverlener niveau 2

BOL

1

Geen BPV

Facilitair Dienstverlener niveau 2

BOL

2

Stage: 480 uur

Stage: 08-02-2021 t/m 04-06-2021

 

 

 

 

Toerisme & Recreatie

BOL of  BBL

Leerjaar

Stage of Studiejaar leerwerkplek

Leidinggevende Toerisme niveau 4

BOL

1

Geen BPV

Leidinggevende Toerisme niveau 4

BOL

2

Stage: 720 uur

31-08-2020 t/m 07-02-2021

Leidinggevende Toerisme niveau 4

BOL

3

Stage: 640 uur

16-11-2020 t/m 22-03-2021

Leidinggevende Toerisme niveau 4

BOL

3

Stage: 900 uur

16-11-2020 t/m 17-05-2021

Zelfstandig medewerker Toerisme niveau 4

BOL

3

Stage: 900 uur

16-11-2020 t/m 17-05-2021

 

 

 

 

Leidinggevende Recreatie Vacansoleil niveau 4

BOL

1

Stage: 560 uur

24-04-2021 t/m 16-09-2021

Leidinggevende Recreatie Vacansoleil niveau 4

BOL

2

Stage: 560 uur

24-04-2021 t/m 16-09-2021

Leidinggevende Recreatie Vacansoleil niveau 4

BOL

3

Geen BPV

 

Mevrouw B.Kruijs-Wolf, Stagebegeleider, rechtbank Utrecht

“Als student denk je bij een rechtbank misschien aan spannende rechtszaken en het hele circus dat daar bij hoort. En ja, stagiaires krijgen de gelegenheid een interessante zitting bij te wonen. Om de rechtbank draaiende te houden is een facilitair bedrijf nodig: mensen die zich bezighouden met de catering, het magazijn, de repro, de postbezorging, de beveiliging en de schoonmaak. Ook dat is opwindend, maar op een andere manier. Wij verwachten van studenten dat ze goed samenwerken, klantgericht en flexibel zijn. De rechtbank blijft boeiend.”
Marjolein Beeuwkes, manager VVV Utrecht

“Wat laat je je buitenlandse tante van Utrecht zien? Vanuit die invalshoek nemen we stagiaires eerst mee op excursie. Ze krijgen informatie over hotels, toeristische attracties en restaurants. Wanneer toeristen naar de openingstijden van de Domtoren vragen, kunnen ze niet met hun mond vol tanden staan. We laten stagiaires in onze winkel met souvenirs meehelpen en ze mogen ook hotelboekingen doen, als ze de stad goed kennen. Achteraf zeggen veel stagiaires dat ze niet wisten dat een stage bij ons afwisselend zou zijn. Ze lopen ten onrechte met een oubollig beeld van de VVV rond.”
Constantien Ion, Leermeester bediening NH Hotels Utrecht

"Stagiaires komen hier dikwijls met het idee dat ze weten hoe de horecawereld eruitziet. Ze ontdekken al snel dat er nog veel vaktaal te leren is. We zijn namelijk bezig met ‘mise en place’ en het maken van ‘mastiek’. Het kost tijd om de routing onder de knie te krijgen. Studenten komen hier als ‘vierkantjes’ binnen, maar wij maken er mooie vormen van. Hun positieve, lerende houding en stressbestendigheid is belangrijk. Tijdens piekuren moeten ze rustig blijven en tijdens de dalmomenten moeten studenten werk ‘zien’: de glazen of het bestek poetsen.”
Rianne van Dijken, Manager D-reizen, verkoopgroep Zwolle

“Opleiden doe je samen: D-reizen werkt intensief samen met ROC Midden Nederland aan het scholen van nieuwe medewerkers. Deze samenwerking beperkt zich niet tot stages: onze medewerkers geven gastcolleges op school en ze verzorgen sollicitatietrainingen. Op school is zelfs een lokaal ingericht met een balie van D-reizen waar leerlingen verkoopvaardigheden oefenen. Stagiaires mogen bij ons bijna alles doen. Ze draaien zo snel mogelijk mee als volwaardige medewerkers. Juist van het contact met de klanten leren ze het meeste. Bovendien krijgen ze de kans om interne opleidingen te volgen.”

Bedrijfsopleidingen voor Horeca

Bedrijfsopleidingen ROC Midden Nederland biedt klassikale, praktijkgerichte opleidingen voor mensen die een volgende stap willen zetten. Voor incompany trainingen vindt u in Bedrijfsopleidingen ROC Midden Nederland een zeer professionele partner. Op basis van een gedegen analyse van uw vraagstelling en een professionele intake met uw bedrijf zijn wij in staat om uw professioneel te trainen en op te leiden. 

Met onze gecertificeerde opleidingen kunt u bovendien soms in aanmerking komen voor interessante financiële regelingen. Dat maakt een investering in een bedrijfsopleiding van ROC Midden Nederland een slimme investering. Uw mensen zijn het waard! Bent u op zoek naar bedrijfsopleidingen voor horeca, bekijk dan ons aanbod bij Bedrijfsopleidingen.
 

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: