Leidinggevende Recreatie (bol, mbo)

 • Niveau 4
 • BOL

Wat doe je als leidinggevende recreatie?

Als leidinggevende recreatie heb je een bruisend en actief beroep waarmee je zowel in Nederland als in het buitenland kunt werken. Je coördineert recreatieve en sportieve activiteiten, ontvangt gasten en organiseert evenementen.

Is deze mbo-opleiding iets voor mij?

Heb jij leidinggevende skills? Geniet jij ervan (internationale) gasten een geweldige tijd te bezorgen? Liggen vreemde talen jou wel? En leer je graag nieuwe mensen kennen? Dan is de opleiding Leidinggevende Recreatie écht iets voor jou!

Open dagen en workshops?

Open dagen en workshops?

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / 4

Start

Eind augustus 2021

Lesgeld

€ 1.216-

Crebonummer en naam

25646 Leidinggevende leisure & hospitality

Voorlichting Leidinggevende Recreatie

Wat leer je tijdens de opleiding Leidinggevende Recreatie?

 • Begeleiden en organiseren van animatieprogramma's voor verschillende doelgroepen
 • Werken in een internationale omgeving 
 • Omgaan met collega’s en gasten uit alle landen
 • Gasten ontvangen en informeren
 • Verkopen van producten en diensten 
 • Klachten signaleren en afhandelen 
 • Contacten onderhouden 
 • Administratie en reserveringen beheren
 • Customer sales en service
 • Alles wat met leidinggeven te maken heeft
 • Moderne vreemde talen, waaronder Engels en een andere moderne vreemde taal

Hoe ziet de opleiding eruit?

Tijdens de opleiding leer je hoe je een activiteit tot in de puntjes organiseert en uitvoert. Daarnaast leer je ook hoe jij medewerkers aanstuurt en motiveert. Om buitenlandse gasten goed te woord te kunnen staan leer je moderne vreemde talen te spreken. 

Deze skills ga je leren

Gastvriendelijkheid

Vreemde talen

Klachten afhandelen

Leidinggeven

Professioneel communiceren

Organiseren

Stage

Je leert veel tijdens de lessen bij ons op school en die kennis en vaardigheden pas je toe tijdens je stage. De Praktijkervaring die je tijdens de stage opdoet is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je kan stagelopen bij verschillende bedrijven zoals vakantieparken, hotels, campings, pretparken, evenementenbedrijven en bedrijven binnen de dagrecreatie.

Na je opleiding Leidinggevende Recreatie?

Na je opleiding studeer je af als Leidinggevende Recreatie. Jij bent nu een specialist op het gebied van Entertainment, Recreatie en Front Office. Je kunt aan de slag bij recreatiebedrijven, bungalowparken, campings, hotels of in de evenementenbranche. Met deze kennis kom je later voor veel functies in aanmerking. Je beschikt over sociale en communicatieve vaardigheden, je bent zelfstandig en je spreekt meerdere talen. 

Doorstuderen binnen het mbo of een hbo-opleiding behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Je kunt doorstromen naar de hbo-opleidingen: Leisure & Eventsmanagement, Communicatie, uitstroom richting eventmanagement, Lerarenopleidingen of Ad Eventmanagement (2-jarige Associate Degree aan de Hogeschool Utrecht). Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst.

Vooropleiding

 • Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
 • Of een diploma op mbo-niveau 2 of 3 of vergelijkbaar
 • Of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4

Kennismaken

Wij bieden oriëntatieworkshops, kennismakingsbijeenkomsten en intakegesprekken aan. Daarnaast zien wij je ook graag tijdens de open avond of open dag.

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding (ongeacht het niveau) is het lesgeld voor cursusjaar 2021 - 2022: € 1.216,-. Studenten krijgen in schooljaar 2021-2022 een eenmalige korting van 50% op het lesgeld en betalen dus € 608,-.

Houd rekening met kosten voor leermiddelen en (persoonlijke) onderwijsbenodigdheden. Deze bestel je rechtstreeks via STUDERS. Begin juli staat per opleiding aangegeven welke leermiddelen en onderwijsbenodigdheden je nodig hebt. Ook aan bepaalde keuzedelen kunnen kosten verbonden zijn. 

Wil je meer weten over lesgeld en schoolkosten; kijk dan op onze website. 

De leslocatie

Het Horeca & Toerisme College heeft een gloednieuwe leslocatie, centraal gelegen in de provincie Utrecht.

In dit moderne gebouw vind je een nieuw restaurant, genaamd Lokaal, een hippe Coffeebar, het Evenementenbureau Eventory en een international office.

Het Horeca & Toerisme College is kleinschalig en goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Ook is er voldoende parkeergelegenheid voor de deur.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: