Assistent Horeca (bol, mbo)

  • Entreeopleiding
  • BOL

Deze opleiding is er ook als:

Wat doe je als assistent horeca?

Als assistent in de horeca werk je bijvoorbeeld in een restaurant, eetcafé, broodjeszaak, fastfoodbedrijf of bedrijfsrestaurant. Daar help je ervaren horecamedewerkers bij hun taken. Denk aan het bereiden van eten tot het opruimen. Je zorgt er ook voor dat alles er verzorgd uitziet.

Is deze opleiding iets voor mij?

Lijkt het je leuk om in de horeca te werken? Ben je graag praktisch bezig? Hou je ervan met mensen om te gaan? En ben je niet bang de handen uit de mouwen te steken? Dan is de opleiding Assistent Horeca echt iets voor jou!

Open avond 16 juni

Open avond 16 juni

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / Entreeopleiding

Duur

1 jaar

Start

Eind augustus 2022

Lesgeld

€ 1.239-

Crebonummer en naam

  • 25742 Entree (Assistent Horeca, voeding of voedingsindustrie)

Welkom op het Horeca & Toerisme College

Wat leer je tijdens de opleiding Assistent Horeca?

Tijdens deze opleiding leer je hoe je schoon en netjes werkt in een keuken of restaurant. Ook leer je goed communiceren en vertellen we je alles over gastvrijheid en gastvriendelijkheid.

Hoe ziet de entreeopleiding Assistent Horeca eruit?

Het is een bol-opleiding. Dat betekent beroepsopleidende leerweg. Je volgt lessen op school en daarnaast ga je op stage in de beroepspraktijk. Je krijgt les in vakken die je nodig hebt voor je toekomstige beroep, zoals het bereiden van eten en het schoonmaken van machines in de keuken. Je krijgt ook algemene vakken, zoals Nederlands, Rekenen en Loopbaan & Burgerschap.

Deze skills ga je leren

Maaltijden serveren

Gereedschappen en machines schoonmaken

Samenwerken

Gastvriendelijkheid

Eten te bereiden

Schoon en netjes werken

Stage

Je leert veel tijdens de lessen bij ons op school en dat pas je toe tijdens je stage. Je doet ervaring op bij een horecabedrijf. Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past. Dat is geen probleem, want horecabedrijven in de regio werken graag met het Horeca & Toerisme College samen. Tijdens je opleiding loop je twee dagen in de week stage.

Na je opleiding Assistent Horeca

Na één jaar ben je klaar met de opleiding en kun je aan de slag in de horeca. De school heeft veel contacten met horecabedrijven. We kunnen dus goed meedenken en helpen bij het vinden van een baan.

Na deze opleiding kun je ook verder studeren binnen het mbo. Afhankelijk van je studieresultaten en advies van je docenten en studentcoach kun je bijvoorbeeld de niveau 2 opleiding Facilitair Dienstverlener of Kok gaan doen. Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst!

Vooropleiding

  1. Je hebt geen diploma
  2. Je hebt nog geen twee jaar ingeschreven gestaan bij een entreeopleiding
  3. Je bent 16 jaar of ouder

Let op: Ben je op 1 augustus van het schooljaar 16 jaar of ouder? Dan kan je in augustus of januari starten met de entreeopleiding. Ben je nog géén 16 jaar op 1 augustus van het schooljaar? Dan kan je pas het volgende schooljaar in augustus starten met de opleiding.

Kennismaken

Na je aanmelding word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Dan vertellen we je alles over de opleiding en kun je al je vragen stellen.

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding (ongeacht het niveau) is het lesgeld voor cursusjaar 2022 - 2023: € 1.239,-. 

Houd rekening met kosten voor leermiddelen en (persoonlijke) onderwijsbenodigdheden. Deze bestel je rechtstreeks via STUDERS. Begin juli staat per opleiding aangegeven welke leermiddelen en onderwijsbenodigdheden je nodig hebt. Ook aan bepaalde keuzedelen kunnen kosten verbonden zijn. 

Wil je meer weten over lesgeld en schoolkosten; kijk dan op onze website. 

De geschatte kosten voor het boekenpakket van de opleidings Assistent Horeca zijn ongeveer € 220,-.

Mooiste leslocatie in de provincie Utrecht

Het Horeca & Toerisme College heeft een gloednieuwe leslocatie, centraal gelegen in de provincie Utrecht.

In dit moderne gebouw in Nieuwegein vind je een restaurant, genaamd Lokaal, een hippe coffeebar, evenementenbureau Eventory en een International Office.

Het Horeca & Toerisme College is kleinschalig en goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Ook is er voldoende parkeergelegenheid voor de deur.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: