Assistent Horeca - bol

  • Entreeopleiding
  • BOL

Deze opleiding is er ook als:

Wat doe je als assistent horeca?

Je werkt bijvoorbeeld in een restaurant, eetcafé, broodjeszaak, fastfoodbedrijf of bedrijfsrestaurant. Daar help je ervaren horecamedewerkers bij hun taken. Denk aan het bereiden van eten tot het opruimen. Je zorgt er ook voor dat alles er verzorgd uitziet.

Is dit iets voor mij?

Lijkt het je leuk om in de horeca te werken? Ben je graag praktisch bezig? Hou je ervan met mensen om te gaan? En ben je niet bang de handen uit de mouwen te steken? Dan is de opleiding Assistent Horeca echt iets voor jou!

Open avond 15 juni

Open avond 15 juni

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / Entreeopleiding

Duur

1 jaar

Start

Augustus 2023

Lesgeld

€ 1.239-

Crebonummer en naam

  • 25742 Entree (Assistent Horeca, voeding of voedingsindustrie)

Wat leer je op de opleiding Assistent Horeca?

Tijdens deze mbo-opleiding leer je hoe je schoon en netjes werkt in een keuken of restaurant. Ook leer je goed communiceren en vertellen we je alles over gastvrijheid en gastvriendelijkheid.

Hoe ziet deze entreeopleiding eruit?

Het is een bol-opleiding. Dat betekent beroepsopleidende leerweg. Je volgt lessen op school en daarnaast ga je op stage in de beroepspraktijk.

Je krijgt les in vakken die je nodig hebt voor je toekomstige beroep, zoals het bereiden van eten en het schoonmaken van machines in de keuken. Je krijgt ook algemene vakken, zoals Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap.

Dit ga je leren

Maaltijden serveren

Gereedschappen en machines schoonmaken

Samenwerken

Gastvriendelijkheid

Eten bereiden

Schoon en netjes werken

Stage

Je leert veel tijdens de lessen bij ons op school en dat pas je toe tijdens je stage. Je doet ervaring op bij een horecabedrijf. Tijdens je opleiding loop je twee dagen in de week stage.

Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past. Dat is geen probleem, want horecabedrijven in de regio werken graag samen met het Horeca & Toerisme College.

Na je opleiding Assistent Horeca

Na één jaar ben je klaar met de opleiding en kun je aan de slag in de horeca. De school heeft veel contacten met horecabedrijven. We kunnen dus goed meedenken en helpen bij het vinden van een baan.

Na deze opleiding kun je ook verder studeren binnen het mbo. Afhankelijk van je studieresultaten en advies van je docenten en studentcoach kun je bijvoorbeeld de niveau 2 opleiding Facilitair Dienstverlener of Kok gaan doen.

Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst!

Vooropleiding

  1. Je hebt geen diploma
  2. Je hebt nog geen twee jaar ingeschreven gestaan bij een entreeopleiding
  3. Je bent 16 jaar of ouder

Let op: Ben je op 1 augustus van het schooljaar 16 jaar of ouder? Dan kan je in augustus of januari starten met de entreeopleiding. Ben je nog géén 16 jaar op 1 augustus van het schooljaar? Dan kan je pas het volgende schooljaar in augustus starten met de opleiding.

Kennismaken

Na je aanmelding word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Dan vertellen we je alles over de opleiding en kun je al je vragen stellen.

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding is het lesgeld voor schooljaar 2022 - 2023: € 1.239,-.

Begin juli informeren we je over de boeken en leermiddelen die je nodig hebt en wat de kosten daarvoor zijn. 

De geschatte kosten voor het boekenpakket van de opleiding Assistent Horeca zijn ongeveer € 220,-.

Mooiste leslocatie in de provincie Utrecht

Het Horeca & Toerisme College heeft een prachtige leslocatie in Nieuwegein, centraal gelegen in de provincie Utrecht. In dit moderne gebouw vind je leerrestaurant Lokaal, een hippe coffeebar, evenementenbureau Eventory en een International Office. Het college is kleinschalig en goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Ook is er voldoende parkeergelegenheid voor de deur.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: