Assistent Horeca - bol

  • Entreeopleiding
  • BOL

Deze opleiding is er ook als:

Opleiding tot assistent horeca

Tijdens deze Entree mbo-opleiding Assistent Horeca leer je hoe je schoon en netjes werkt in een keuken of restaurant. Ook leer je goed communiceren en vertellen we je alles over gastvrijheid en gastvriendelijkheid.

Is Assistent Horeca iets voor jou?

  • Lijkt het je leuk om in de horeca te werken?
  • Ben je graag praktisch bezig? 
  • Hou je ervan met mensen om te gaan?
  • En ben je niet bang de handen uit de mouwen te steken?

Dan is de opleiding Assistent Horeca echt iets voor jou!

Open dagen 2024 - 2025

Open dagen 2024 - 2025

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / Entreeopleiding

Duur

1 jaar

Start

Augustus 2024

Lesgeld

€ 1.419,-

Crebonummer en naam

  • 25742 Entree (Assistent Horeca, voeding of voedingsindustrie)

Het werk van een assistent horeca

Een horeca-assistent werkt bijvoorbeeld bij een restaurant, eetcafé, broodjeszaak, fastfood of fastservice bedrijf, in de catering of bij een bedrijfsrestaurant. Daar help je ervaren horecamedewerkers bij hun taken. Denk aan het bereiden van eten tot het opruimen. Je zorgt er ook voor dat alles er verzorgd uitziet.

De inhoud van de opleiding Assistent Horeca

De opleiding Assistent Horeca is een bol-opleiding op Entree niveau. Dat betekent dat je les volgt op school en daarnaast een op stage gaat bij een leerbedrijf. Omdat we op school een leerrestaurant, broodbar en coffeebar hebben, leer en doe je vanaf je eerste dag al het echte werk.

Je krijgt les in vakken die je nodig hebt voor je toekomstige beroep, zoals het bereiden van eten en het schoonmaken van machines in de keuken. Ook krijg je algemene vakken, zoals Nederlands, rekenen en loopbaan & wereldburgerschap. Zo leer je alles wat je moet weten op én naast je werk.

Dit ga je leren

Maaltijden serveren

Gereedschappen en machines schoonmaken

Samenwerken

Gastvriendelijkheid

Eten bereiden

Schoon en netjes werken

Stage

Je leert veel tijdens de lessen bij ons op school en dat pas je toe tijdens je stage. Je doet ervaring op bij een leerbedrijf. Tijdens je opleiding loop je twee dagen in de week stage.

Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past. 

Wat kun je na je opleiding Assistent Horeca

Na één jaar ben je klaar met de opleiding en kun je aan de slag in de horeca. De school heeft veel contacten met verschillende bedrijven. Er is veel werk, je komt dus makkelijk aan een baan.

Na deze opleiding kun je ook verder studeren binnen het mbo. Afhankelijk van je studieresultaten en advies van je docenten en studentcoach kun je bijvoorbeeld de niveau 2 opleiding Facilitair Dienstverlener of Kok gaan doen.

Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst!

Vooropleiding

  1. Je hebt geen diploma.
  2. Je hebt nog geen 2 jaar ingeschreven gestaan bij een entreeopleiding.
  3. Je bent 16 jaar of ouder.

Let op: Ben je op 1 augustus van het schooljaar 16 jaar of ouder? Dan kan je in augustus of januari starten. Ben je nog géén 16 jaar op 1 augustus van het schooljaar? Dan kan je pas het volgende schooljaar in augustus starten.

Kennismaken

Na je aanmelding nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. We vertellen je dan alles over de opleiding en je kunt al je vragen stellen.

Kosten

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding is het lesgeld voor schooljaar 2024 - 2025: € 1419,-.

Begin juli informeren we je over de boeken, leermiddelen en laptop die je nodig hebt en wat de kosten daarvoor zijn. 

Daarnaast schaf je tijdens je studie leermiddelen zoals een boekenpakket aan.

Mooiste leslocatie in de provincie Utrecht

Het Horeca & Toerisme College heeft een prachtige leslocatie in Nieuwegein, centraal gelegen in de provincie Utrecht en goed bereikbaar met ov en auto. In dit moderne gebouw vind je leerrestaurant Lokaal, een hippe coffeebar, evenementenbureau Eventory en een International Office. Het college is niet heel groot. Hierdoor kunnen de docenten jou persoonlijk aandacht geven en goed begeleiden. Mocht je extra aandacht nodig hebben voor Nederlands, dan helpen wij jou daarbij.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: