Assistent Dienstverlening - bol

  • Entreeopleiding
  • BOL

Wat doe je in dit beroep?

Als assistent dienstverlening kom je bijvoorbeeld te werken in een verzorgingshuis, broodjeszaak, ziekenhuis of in de schoonmaakbranche. Je helpt ervaren medewerkers bij hun taken. Je hebt veel contact met de gasten, klanten of cliënten.

Is dit iets voor mij?

Lijkt het je leuk om andere mensen te helpen? Ben je graag praktisch bezig? Ga je graag met mensen om? En weet je van aanpakken? Dan is de entreeopleiding Assistent Dienstverlening echt iets voor jou.

Open avond 15 juni

Open avond 15 juni

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / Entreeopleiding

Duur

1 jaar

Start

Augustus 2023

Lesgeld

€ 1.239-

Crebonummer en naam

  • 25741 Entree (Assistent dienstverlening en zorg)

Wat leer je tijdens deze entreeopleiding?

Tijdens de mbo-opleiding Assistent Dienstverlening leer je hoe je schoon en netjes werkt. Ook leer je goed communiceren en omgaan met gasten, klanten en cliënten.

Hoe ziet de opleiding Assistent Dienstverlening eruit?

Je krijgt veel praktijkopdrachten zodat je het vak snel onder de knie krijgt. Tijdens de opleiding leer je samenwerken en alles over gastvrijheid. Je leert omgaan met gasten, klanten en cliënten. Ook krijg je algemene vakken, zoals (extra) Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap. 

Dit ga je leren

Mensen helpen

Samenwerken

Instructies en procedures opvolgen

Gastvriendelijkheid

Communicatieve vaardigheden

Schoon en netjes werken

Stage lopen in de dienstverlening

Je leert veel tijdens de lessen bij ons op school en dat pas je toe tijdens je stage. Zo kun je ervaring opdoen in de dienstverlening. Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past. Je loopt twee of drie dagen per week stage.

Bij jouw stagebedrijf krijg je begeleiding van een leermeester. Vanuit school is er een studentcoach die jou begeleidt. De school zorgt voor een erkend leerbedrijf waar je stage gaat lopen. Veel bedrijven in de regio werken graag samen met het Horeca & Toerisme College.

Na je opleiding

Na 1 jaar ben je klaar met de opleiding Assistent Dienstverlening en kun je gaan werken. De school heeft veel contacten met bedrijven en denkt met je mee over de baan die bij je past.

Of je studeert verder binnen het mbo. Afhankelijk van je studieresultaten en een positief advies van je docenten en studentcoach kun je bijvoorbeeld de opleidingen Facilitair Dienstverlener of Gastvrouw/Gastheer gaan doen. Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst.

Vooropleiding

  1. Je hebt geen diploma
  2. Je hebt nog geen twee jaar ingeschreven gestaan bij een entreeopleiding
  3. Je bent 16 jaar of ouder

Let op: Ben je op 1 augustus van het schooljaar 16 jaar of ouder? Dan kan je in augustus of januari starten met de entreeopleiding. Ben je nog géén 16 jaar op 1 augustus van het schooljaar? Dan kan je pas het volgende schooljaar in augustus starten met de opleiding.

Kennismaken

Na je aanmelding word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Dan vertellen we je alles over de opleiding en kun je al je vragen stellen.

Kosten mbo-opleiding Assistent Dienstverlening

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding is het lesgeld voor schooljaar 2022 - 2023: € 1.239,-.

Begin juli informeren we je over de boeken en leermiddelen die je nodig hebt en wat de kosten daarvoor zijn. 

De geschatte kosten voor het boekenpakket van de opleiding Assistent Dienstverlening zijn ongeveer € 110,-.

Mooiste leslocatie in de provincie Utrecht

Het Horeca & Toerisme College heeft een prachtige leslocatie in Nieuwegein, centraal gelegen in de provincie Utrecht. In dit moderne gebouw vind je leerrestaurant Lokaal, een hippe coffeebar, evenementenbureau Eventory en een International Office. Het college is kleinschalig en goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Ook is er voldoende parkeergelegenheid voor de deur.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: