Assistent Dienstverlening - bol

  • Entreeopleiding
  • BOL

Opleiding tot assistent dienstverlening

Tijdens de mbo-opleiding Assistent Dienstverlening leer je hoe je schoon en netjes werkt. Ook leer je goed communiceren en omgaan met gasten, klanten en cliënten.

Is Assistent Dienstverlening iets voor jou?

De opleiding past bij je als je:

  • het leuk vindt om andere mensen te helpen
  • graag praktisch bezig bent
  • graag met mensen omgaat
  • weet van aanpakken

Dan is de Entree opleiding Assistent Dienstverlening echt iets voor jou.

Open avond 12 maart

Open avond 12 maart

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / Entreeopleiding

Duur

1 jaar

Start

Augustus 2024

Lesgeld

€ 1.357,-

Crebonummer en naam

  • 25741 Entree (Assistent dienstverlening en zorg)

Het werk van een assistent dienstverlening

Als assistent dienstverlening kom je bijvoorbeeld te werken bij een verzorgingstehuis, zorginstelling, broodjeszaak, ziekenhuis of in de schoonmaakbranche. Je helpt ervaren medewerkers bij hun taken. Je hebt veel contact met de gasten, klanten of cliënten.

Inhoud van de opleiding Assistent Dienstverlening

Je krijgt veel praktijkopdrachten zodat je het vak snel onder de knie krijgt. Tijdens de opleiding leer je samenwerken en alles over gastvrijheid. Je leert omgaan met gasten, klanten en cliënten. Omdat we op school een leerrestaurant, vergaderzalen, broodbar en coffeebar hebben, leer en doe je vanaf je eerste dag al het echte werk. 
Ook krijg je algemene vakken, zoals (extra) Nederlands, rekenen en loopbaan & wereldburgerschap. Zo leer je alles wat je moet weten op én naast je werk.

Dit ga je leren

Mensen helpen

Samenwerken

Instructies en procedures opvolgen

Gastvriendelijkheid

Communicatieve vaardigheden

Schoon en netjes werken

Stage

Je leert veel tijdens de lessen bij ons op school en dat pas je toe tijdens je stage. Zo kun je ervaring opdoen in de dienstverlening. Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past. Je loopt twee of drie dagen per week stage.

Bij jouw stagebedrijf krijg je begeleiding van een leermeester/praktijkopleider. Vanuit school is er een studentcoach die jou begeleidt. De school zorgt voor een erkend leerbedrijf waar je stage gaat lopen. Veel bedrijven in de regio werken graag samen met het Horeca & Toerisme College.

Wat kun je met de opleiding Assistent Dienstverlening?

Na 1 jaar ben je klaar met de opleiding Assistent Dienstverlening en kun je gaan werken. De school heeft veel contacten met bedrijven en denkt met je mee over de baan die bij je past. Er is veel werk, je komt dus makkelijk aan een baan.

Of je studeert verder binnen het mbo. Afhankelijk van je studieresultaten en een positief advies van je docenten en studentcoach kun je bijvoorbeeld de opleidingen Facilitair Dienstverlener of Gastvrouw/Gastheer gaan doen. Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst.

Vooropleiding

  1. Je hebt geen diploma.
  2. Je hebt nog geen 2 jaar ingeschreven gestaan bij een entreeopleiding.
  3. Je bent 16 jaar of ouder.

Let op: Ben je op 1 augustus van het schooljaar 16 jaar of ouder? Dan kan je in augustus of januari starten. Ben je nog géén 16 jaar op 1 augustus van het schooljaar? Dan kan je pas het volgende schooljaar in augustus starten.

Kennismaken

Na je aanmelding word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Dan vertellen we je alles over de opleiding en kun je al je vragen stellen.

Kosten

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding is het lesgeld voor schooljaar 2023 - 2024: € 1.357,-.

Begin juli informeren we je over de boeken en leermiddelen die je nodig hebt en wat de kosten daarvoor zijn. 

Mooiste leslocatie in de provincie Utrecht

Het Horeca & Toerisme College heeft een prachtige leslocatie in Nieuwegein, centraal gelegen in de provincie Utrecht. In dit moderne gebouw vind je leerrestaurant Lokaal, een hippe coffeebar, evenementenbureau Eventory en een International Office. Het college is niet heel groot. Hierdoor kunnen de docenten jou persoonlijk aandacht geven en goed begeleiden.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: