Tour du ALS 2024 ook voor ROC Midden Nederland een succes

ROC Midden Nederland bij Tour du ALS 2024

Met maar liefst 30 studenten en begeleiders en 16 medewerkers reisde ROC Midden Nederland af naar het zuiden van Frankrijk, alwaar op donderdag 13 juni de Tour du ALS 2024 plaatsvond. De studenten werkten achter de schermen aan de succesvolle inzamelingsactie ten behoeve van onderzoek naar en genezing van ALS, de medewerkers droegen bij aan de inzameling van meer dan 2 miljoen euro door de kale berg Mont Ventoux te bedwingen.

De reis naar Malaucène waar het Village Départ van Tour du ALS stond, begon op 8 juni met een busreis vanuit Nieuwegein voor de vrijwilliger-studenten en begeleiding. Voor hen startte de opbouw direct de volgende dag en werkten ze hard samen met de aanwezige vrijwilligers om alles op tijd klaar te hebben voor de komst van de deelnemers. De studenten die meereisden kwamen van verschillende opleidingen: Manager/Ondernemer Horeca, Audiovisueel Specialist, Facilitair Management, Event Manager, Podium- & Evenemententechniek en Sport, Bewegen en Gezonde Leefstijl-coördinator. Zij verzorgden de catering, invulling van de vrijwilligersdag, registratie van het hele evenement (ook voor media als RTL en SBS) en ondersteuning van de licht- en geluidstechnici.

Op 13 juni kwamen alle werkzaamheden tot een hoogtepunt, toen meer dan 800 deelnemers de Mont Ventoux op gingen om geld in te zamelen voor Stichting ALS. Onder de deelnemers meerdere patiënten met ALS, die ondersteund door familie en vrienden mee de berg op genomen werden. Een indrukwekkend evenement, waarbij een tocht van minimaal 23 kilometer wordt afgelegd met een stijgingspercentage van gemiddeld 7,3% en meer dan 1500 hoogtemeters. De keuze is om dit fietsend, hardlopend of wandelend te doen. Echte fanatiekelingen konden de tocht per fiets ook twee of drie keer doen, steeds van een andere zijde klimmend. Het medewerkersteam van ROC Midden Nederland had dit jaar ook een primeur: een viertal wandelaars besloot na aankomst op de top ook de afdaling te voet te doen. Dit tot grote hilariteit bij publiek, deelnemers en omroepers.

De vrijdag was de afbouw snel en was het tijd voor reflectie: het was een prachtige ervaring, deelden de studenten tijdens een korte samenkomst. Mooi om de inspanning te leveren voor de vele patiënten die aanwezig waren en hun kostbare tijd hiermee waarde mee te geven. Maar ook leerzaam, waarbij eerstejaars weer profiteerden van diegenen die voor een tweede keer erbij waren. De lange dagen, de emotie die altijd aan de oppervlakte lag, iedereen vond het een onvergetelijke ervaring en zou het zo weer doen. 

Deelname aan de Tour du ALS valt bij ROC Midden Nederland onder het UP, een excellentieprogramma waar studenten die extra uitdaging zoeken zich voor kunnen aanmelden. Hier vinden zij projecten, bootcamps en studiereizen waarmee ze de beroepspraktijk in het buitenland beter kunnen leren kennen en zo extra nuttige ervaring kunnen op doen en zich persoonlijk verder ontwikkelen.

 

Bekijk de reel!

Wil je een terugblik op Tour du ALS 2024? Bekijk dan de compilatiereel op Instagram.

Instagram feed ROC Midden Nederland

Officiële aftermovie Tour du ALS 2024

Onze studenten maakten ook dit jaar weer de aftermovie van dit bijzondere evenement.
21 juni 2024
ROC Midden Nederland
Creative College
Horeca & Toerisme College
Sport College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: