Team Entree Horeca & Toerisme College in de race voor MBO-Onderwijsteam van het Jaar

Onderwijsteam van het jaar

Het onderwijsteam Entree Horeca & Dienstverlening van het Horeca & Toerisme College is genomineerd voor de titel MBO-Onderwijsteam van het jaar.  Vandaag werd het team op feestelijke wijze verrast met het nieuws dat ze samen met 10 andere onderwijsteams uit heel Nederland strijden om de winst. Ze zijn geselecteerd uit 65 aanmeldingen.

De verkiezing MBO-Onderwijsteam van het Jaar is een initiatief van de AOb en de BVMBO. Op maandag 16 mei 2022 wordt, voor de derde maal de prijs voor het ‘Onderwijsteam van het Jaar’ uitgereikt. De prijs wordt tijdens het ‘Ambassadeursgala’ van ‘DitisMBO’, uitgereikt aan het team dat dit jaar een bijzondere prestatie, een innovatieve oplossing voor een knellend probleem heeft gevonden of een bijzonder initiatief heeft ontwikkeld waardoor de kwaliteit van het onderwijs aanwijsbaar versterkt en verbeterd is.

Team Entree van het Horeca & Toerisme College werd in het geheim genomineerd door afdelingsmanager Harold Lammertink en directeur van het college Suzanne Staal. Ze roemden het team vanwege de verbinding, het altijd op de eerste plek zetten van de student en de fantastische omgang met de diversiteit in de studentenpopulatie waar het team dagelijks mee te maken heeft. ‘Het team is uniek omdat ze elkaar heel goed versterken. Ze zetten hele goede resultaten neer als het gaat om studenttevredenheid, praktijkonderwijs, de contacten met de Pro-scholen in de regio en de doorstroom naar niveau 2 of de arbeidsmarkt’, aldus het nominatierapport.

Team Entree Horeca & Dienstverlening gaat nu een pitch voorbereiden waarin ze laten zien waarom ze trots zijn op hun team. Deze pitch wordt door een jury, bestaande uit een docent, een student, lid van een CvB en een vertegenwoordiger van een leerbedrijf beoordeeld. De jury kiest de top 3 en de uiteindelijke winnaar wordt tijdens het gala ‘Dit is Mbo’ op 16 mei 2022 bekend gemaakt.

Het winnende team mag zich een jaar lang Onderwijsteam van het jaar noemen. Naast de eeuwige roem ontvangt het team een mooie award uit handen van de minister van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap.

7 april 2022
ROC Midden Nederland
Horeca & Toerisme College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: