Studenttevredenheid hoog bij Horeca & Toerisme College

Job monitor

Tussen 1 december 2021 en half maart 2022 vond de JOB-Monitor plaats, het landelijke onderzoek dat Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB MBO) tweejaarlijks uitvoert onder mbo studenten om de studenttevredenheid te meten. Meer dan 220.000 studenten vulden de vragenlijst in. Bij het Horeca & Toerisme College deden 443 studenten mee. En wat blijkt? Studenten van het Horeca & Toerisme College zijn meer dan tevreden! Zowel de school als de verschillende opleidingen scoren met respectievelijk een rapportcijfer 7.2 en een 7.0 ruime voldoendes. Een fantastische prestatie!

Alle richtingen op het Horeca & Toerisme College (Horeca, Facilitaire Dienstverlening, Toerisme & Recreatie) krijgen een hogere beoordeling dan in 2020 en liggen hiermee boven het gemiddelde van ROC Midden Nederland.

Andere opvallende zaken? De sfeer en veiligheid op het Horeca & Toerisme College worden heel goed beoordeeld. Studenten ervaren goede begeleiding, zijn zeer te spreken over hoe docenten lesgeven en vinden dat ze rustig op school kunnen studeren. Daarnaast zijn ze tevreden over de stagemogelijkheden, kunnen ze voldoende leerwerkplekken vinden en sluiten de opdrachten op school steeds beter aan op de praktijk.

13 juni 2022
ROC Midden Nederland
Horeca & Toerisme College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: