Studenten zetten zich in voor Tour du ALS

Studenten bij Tour Du ALS

Maandag 6 september zijn 3 studenten horeca van het Horeca & Toerisme College en 2 studenten Audiovisueel (AV) van het Creative College vertrokken richting de Mont Ventoux berg in Frankrijk. Zij zijn daar geweest om te helpen als vrijwilliger bij Tour Du ALS 2021. De horeca studenten hebben dagelijks de catering verzorgd voor alle vrijwilligers en de AV studenten hebben dagelijks video’s gemaakt voor de site van het evenement.  

ROC Midden Nederland steunt al enkele jaren ALS Nederland. ALS is een dodelijke spierziekte waar nog geen medicijn voor is. Door de jaren heen is met Tour du ALS al bijna 7 miljoen opgehaald voor onderzoek naar ALS. Het is een life changing experience! Onder het motto 'Samen trappen we ALS uit de wereld' gaan fietsers, lopers en wandelaars elk jaar de Mont Ventoux op.  Onder de deelnemers bevinden zich ALS-patiënten die zich omringen door een team van vrienden. Ondersteund door de vele supporters die hen onderweg enthousiast aanmoedigen. Een waar eerbetoon aan wie eerder de strijd heeft verloren. Op deze manier zet Tour du ALS zijn strijd tegen deze meedogenloze ziekte voort en ondersteunen wij dit.  

De studenten zijn elke dag druk in de weer geweest met het regelen van eten en drinken voor de deelnemers van Tour Du ALS. De studenten AV hebben elke dag opnames gemaakt van de deelnemers en een mooie aftermovie gemaakt van het evenement.

Een van de aanwezige studenten van het Horeca & Toerisme College over de laatste avond: ‘’Af en toe hebben we oogcontact met elkaar om te zien of alles goed gaat. We willen het iedereen naar de zin maken en te verzorgen maar tegelijkertijd geld op te halen voor ALS. Elke consumptie, frietje of iets dergelijks is €1,50 opbrengst. Een paar uur later zijn er 90 kg patat, 100 hamburgers, 240 frikadellen en 60 pizza’s verkocht. We hadden dit niet gered zonder de hulp van Marten die een aantal uren bestelling heeft opgenomen en afgeroepen naar de keuken. Het terrein waar het feestje aan de gang is, is overladen met swingende, juichende, huilende en nog meer blije mensen die de prestaties aan het vieren zijn’’.

In 2017 begon het Creative College met het vastleggen van beelden van het evenement. Sindsdien heeft het evenement een vaste plek gekregen in het excellentieprogramma UP. Het programma UP biedt ambitieuze studenten de mogelijkheid om talent en competities te ontwikkelingen naast hun opleiding.

Bekijk hier de video van de studenten AV.

 

15 september 2021
Creative College
Horeca & Toerisme College
ROC Midden Nederland

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: