Studenten laten zich van hun beste kant zien in voorrondes Skills Heroes

Winnaars Skills Heroes voorrondes

Dinsdag 26 oktober stond voor vijf studenten van het Horeca & Toerisme College een spannende dag te wachten: zij deden mee aan de voorrondes van Skills Heroes. In de uitdagende vakwedstrijden krijgen mbo-studenten de kans om te excelleren in hun vak. Studenten uit heel het land strijden in voorrondes en regionale kwalificatiewedstrijden voor een plek in de finale die dit jaar in de Jaarbeurs Utrecht plaatsvindt. Op het Horeca & Toerisme College lieten twee koks en drie gastvrouwen zien wat ze in hun mars hebben. Wie wordt de schoolkampioen 2021-2022?

Zwoegen in de keuken
Studenten Nick en Samantha gingen de strijd met elkaar aan in de keuken. Jurylid Damian Moes, chef-kok van restaurant Fico in Utrecht, keek toe hoe de studenten een Aziatisch getinte plank met hapjes voor twee personen opmaakten. “Tijdens de voorbereidingen letten we vooral op hygiëne, structuur, orde en netjes werken," licht Damian toe. Natuurlijk werden de hapjes ook uitgebreid geproefd. “Smaak is een belangrijke factor, maar we letten ook op de diversiteit van de hapjes, presentatie en mondgevoel.”

Oog voor detail
Ondertussen werden studenten Khadija, Talitha en Manon in restaurant Lokaal onder de beoordeeld. In hun rol als gastvrouw werden zij onder andere getoetst op hun contact met de gasten, warenkennis en advieskunsten. Jurylid Anne Spruijt, gastvrouw van restaurant De Burgemeester in Linschoten: “Je kunt gelijk zien of gastheerschap in iemand zit. De drie studenten die vandaag meedoen aan de wedstrijd zijn heel sociaal en alle drie toppers. Het komt dus neer op de details.” Na het optellen van de punten kwam Khadija als gastvrouw en Niels als kok als winnaar uit de bus. Khadija: “Ik had het echt niet verwacht! Ik was eigenlijk ook niet zenuwachtig vandaag. Gastvrouw zijn is echt mijn ding.”

Op naar de kwalificatiewedstrijden
Nick en Khadija gaan de komende maanden aan de slag met de gekregen feedback in voorbereiding op de landelijke kwalificatiewedstrijden die ook plaatsvinden op het Horeca & Toerisme College. Nick: “Super leuk natuurlijk. Ik heb er hard voor gewerkt en had het goed voorbereid. Nu verder doortrainen voor de kwalificaties.”

28 oktober 2021
ROC Midden Nederland
Horeca & Toerisme College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: