Studenten hospitality verzorgen liefdevol avondje drive-in bios

Valentijns Drive-in Bios op het parkeerterrein van het Horeca en Toerisme College in Nieuwegein

Valentijnsdag is de ultieme dag om je liefde te delen. Of dit nu voor je partner, familieleden of vrienden is. Of voor mensen die iets bijzonders doen of betekenen. Om die laatsten in het zonnetje te zetten, bedachten de studenten van het Horeca & Toerisme College een zorgeloos filmavondje voor twee. En niet zomaar een filmavondje! Er werd op Valentijnsavond een heuse drive-in bioscoop opgezet voor de school, waar de genodigden onder het genot van een hapje en drankje vanuit de eigen auto een romantische film te zien kregen.

De Amerikaanse traditie van de drive-in bios kwam tot leven op het parkeerterrein in Nieuwegein. De auto’s kregen bij aankomst een plek toegewezen en vervolgens werden de gasten voorzien van snacks en een drankje. Een van deze genodigden was Betty Piepot, werkzaam bij grandhotel Karel V. “Super leuk dat dit georganiseerd wordt”, aldus Piepot. “Ik woon in Nieuwegein en normaal gebeurt er hier niet zo vaak iets bijzonders. En het klopt ook helemaal, van de uitnodiging met hartjes in de envelop tot de ontvangst hier”.

Het idee voor de drive-in bioscoop was al in coronatijd ontstaan, om onder andere de leerbedrijven te bedanken die het extra moeilijk hadden in die periode. Oud-student Event Manager Maaike Vogel (inmiddels 4youevents) stond aan de wieg, maar zag het plan indertijd stranden op de vergunningsaanvraag. Nu de vergunning eindelijk rond was, werd zij alsnog aangehaakt om mee te helpen bij de organisatie. “Dat was op deze manier wel een mooie afronding van het project en leuk dat ik zo in de lead kon blijven bij de organisatie”, aldus Maaike.

15 februari 2023
Horeca & Toerisme College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: