Studenten Horeca & Toerisme College samen met wethouders in actie voor NLdoet

Horeca & Toerisme College studenten in actie voor nldoet

Ruim 150 studenten van het Horeca & Toerisme College hebben vrijdagochtend 9 maart intensief samengewerkt met vier wethouders van de gemeente Nieuwegein voor NLdoet. De wethouder Johan Gadella opende samen met Suzanne Staal, directeur van het Horeca & Toerisme College, de vrijwilligersactie op het mbo-college. Hierna sloten ook wethouders Peter Snoeren, Hans Adriani en Martijn Stekelenburg aan om zich samen met de studenten in te zetten voor projecten in de gemeente Nieuwegein.

Goede samenwerking

Om half 10 vertrok een groep van vier studenten met de wethouders Johan Gadella en Peter Snoeren richting basisschool Lucas Galecop om het schoolplein samen te voorzien van planten en bomen. Met een kwast in de hand ging een andere groep studenten op weg naar Bouwspeeltuin Bouwgein. Daar zorgden zij er samen voor dat de gebouwen van de speeltuin weer een nieuw likje verf kregen.

Samen met wethouder Stekelenburg is de Kledingbank opgeknapt en ook muzieklocatie The Pit is door studenten en wethouder Hans Adriani opgeknapt.

“Sowieso leuk natuurlijk om een dagje niet in de schoolbanken te hoeven zitten maar het leukste vind ik dat we nu iets voor iemand anders kunnen doen”, lichtte een studente van de opleiding Facilitaire Dienstverlening toe.

Verwenochtend op de Newtonbaan

Ook op het Horeca & Toerisme College zelf zaten de studenten niet stil. Studenten van de entree opleidingen Horeca Assistent en Dienstverlening organiseerden een verwenochtend voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt met onder andere een workshop koekjes bakken en een proeverij.

“Wij vinden het belangrijk dat onze studenten hun talent voor samenwerken en organiseren ook inzetten voor de maatschappij. Daarnaast levert het de studenten een leuke dag, nieuwe vaardigheden en nieuwe contacten op,” aldus Suzanne Staal (Directeur Horeca & Toerisme College).
9 maart 2018
ROC Midden Nederland
Horeca & Toerisme College

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: