Student Zelfstandig Werkend Kok Nick door naar Skills Heroes Finale

Skills Heroes kwalificatiewedstrijd

Het waren spannende dagen bij het Horeca & Toerisme College. De Skills Heroes kwalificatiewedstrijden voor de vakrichtingen Kok en Gastheer/Gastvrouw werden op dit college georganiseerd. Student Nick de Kruijf wist zich te kwalificeren voor het Nationaal kampioenschap.

Na de Skills Heroes voorrondes op 26 oktober wisten Nick, voor de vakrichting Koks, en Khadija, voor de vakrichting Gastheer/Gastvrouw, zich te plaatsen voor de volgende ronde. De periode die daarop volgde stond in het teken van trainen, trainen en nog eens trainen. Alles om ook winst te behalen bij de kwalificatiewedstrijd.

Van de 18 deelnemers gastheer/-vrouw en 22 koks, konden slechts 8 studenten per vakrichting door naar de volgende ronde: het Nationaal kampioenschap in de Jaarbeurs Utrecht. WorldSkills Netherlands maakte middels een video de uitslag bekend. Zowel Khadija als Nick wisten een topprestatie neer te zetten, met voor Nick de ultieme beloning voor zijn harde werken: een plekje in de finale!

De komende periode staat voor Nick opnieuw in het teken van zich zo goed mogelijk voorbereiden op de finale op 31 maart en 1 april 2022. De winnaar van het Nederlands kampioenschap gaat door naar het wereldkampioenschap in Shanghai. 

9 december 2021
ROC Midden Nederland
Horeca & Toerisme College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: