Student Horeca & Toerisme College naar NK Skills Heroes

Student Leidinggevende Bediening niveau 4 oefent voor vakwedstrijd mbo

De 18-jarige Amit Singh heeft zich geplaatst voor Skills The Finals, het Nederlands Kampioenschap vakwedstrijden voor mbo’ers. De student Leidinggevende Bediening van het Horeca & Toerisme College in Nieuwegein gaat op 15, 16 en 17 maart in Zwolle voor de titel beste gastheer/gastvrouw van Nederland. In de IJsselhallen in Zwolle gaat hij de strijd aan met zeven andere mbo-studenten.

In november 2017 deed Amit met studenten van 22 andere ROC’s mee aan de landelijke kwalificatiewedstrijd. Het resultaat was verbluffend: Amit eindigde als tweede en plaatste zich hiermee voor de driedaagse finale. Wanneer hij kampioen van Nederland wordt vertegenwoordigt hij ons land in september bij de Euro Skills in Hongarije.

Hard trainen
‘’De wedstrijd begon een beetje als een grapje’’, lacht Amit. ‘Ik besefte mij toen nog niet hoeveel tijd er in zou gaan zitten, maar het was zo ontzettend leuk. Het motiveert mij om nog veel meer te leren’’. Samen met zijn docent Louisa Moerman traint hij hard voor de finales. Zo oefenen zij samen verschillende wedstrijdonderdelen als kip trancheren, een showtafel maken, uitserveren, flamberen en een cocktail bereiden. “Ook bij mijn leerbedrijf Brasserie de Kloostertuin leer ik ontzettend veel”, aldus Amit. Tijdens de finale moet Amit de vakjury overtuigen door alles te laten zien wat hij in huis heeft. Gelukkig houdt hij zijn hoofd koel: ‘’Ik doe het zoals ik het geleerd heb en waar ik mij zelf goed bij voel’’.

Horecabloed
Al op jonge leeftijd is Amit besmet met het horecavirus. Toen zijn vader in het weekend als gastheer van een restaurant werkte vond hij het erg leuk om hem daarbij te helpen. In 2013 openden zijn ouders hun eigen restaurant Sunita’s Surinaams & Indiaas in IJsselstein. Het was voor Amit dan ook vanzelfsprekend om een mbo-opleiding in de horeca te kiezen. Op het Horeca & Toerisme College volgt Amit een niveau 4 bbl-opleiding. Dit houdt in dat hij 4 dagen werkt en één dag naar school gaat.

Beschik jij net als Amit over horecabloed? Kijk dan eens naar een van onze horeca-opleidingen.

5 maart 2018
ROC Midden Nederland
Horeca & Toerisme College

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: