Rond de wereld in een paar uur op de Vakantiebeurs Toerisme & Recreatie

Vakantiebeurs Horeca & Toerisme College 2023

Woensdag 18 januari 2023, Nieuwegein. Na twee jaren waarin coronabeperkingen de reislust een flinke optater hebben gegeven, zijn in de meeste landen de maatregelen inmiddels losgelaten. Langzaamaan begint het weer te kriebelen en durven mensen weer op reis te gaan. Maar waarheen? De studenten Toerisme & Recreatie van het Horeca & Toerisme College in Nieuwegein weten het wel! Op de woensdagmiddag 18 januari georganiseerde vakantiebeurs informeerden ze de bezoekers over verschillende bestemmingen. Of de vakantie nu dichtbij moet zijn of exotisch, actief of juist heel ontspannend: er was voor ieder wat wils te vinden.

Waar de grote Vakantiebeurs adverteert met ‘In één dag de wereld rond’, was het in Nieuwegein zelfs mogelijk in een paar uurtjes kraampjes uit alle werelddelen te bezoeken. De eerstejaars studenten van het college van ROC Midden Nederland hadden zich ingeleefd in de bestemmingen en gezorgd voor rijkelijk aangeklede stands, met versiering en hapjes in thema. Bezoekers, bestaande uit medestudenten, familie en vertegenwoordigers van leerbedrijven, konden langs verschillende kraampjes lopen en zich laten enthousiasmeren door de studenten.  Zo genoten de moeder en oma van student Jade (Frankrijk) van een stukje cheesecake bij de Italië-stand. “Het is sowieso heel leuk om een keer op school langs te komen en de studenten zo bezig te zien”, aldus de moeder van Jade. “Je staat echt versteld van hoeveel alle studenten weten te vertellen over hun land. Ze doen het allemaal zo goed en professioneel”, vulde oma aan.

Aan het eind van de middag was er ook een prijs voor de beste stand te winnen. Jurylid Wanda van Eck, Marketing en Communicatiespecialist van Hiswa-Recron, tijdens de uitreiking voor beste stand: “Het was heel lastig om de stands te boordelen, omdat ze eigenlijk allemaal wel een prijs verdienden. Van Costa Rica tot USA, van Griekenland tot Thailand, ik ben overal geweest. Alle stands hadden een duidelijke en herkenbare sfeer. Je zag duidelijk welke landen het zijn. Ze hadden allemaal een enorm vrolijke uitstraling. Het zag er verzorgd uit. Een muziekje, vlaggetjes, hoedjes op, lekkernijen te over etc. Allemaal hartstikke leuk! De winnaar is Australië en Nieuw-Zeeland geworden. Zij hadden de meest duidelijke informatie op het eerste oog, met een netjes verzorgde stand met winacties, details en attributen: allemaal super goed en netjes verzorgd.”

Het belang van de activiteit, die - tot corona - jaarlijks plaatsvond op het college, is groot voor de studenten. “Het is een belangrijk onderdeel van het eerste leerjaar", aldus docent Leny van Neerven. "Ze leren hoe zij zich in een land kunnen verdiepen en deze informatie vervolgens kunnen overbrengen op de klant. Dit zullen ze straks tijdens hun werk ook moeten kunnen.” 

Studenten Joane en Rianne (allebei student Leidinggevende Toerisme) hadden een standje over Turkije. Joane: “Er zijn al veel mensen langsgekomen. Dat is fijn want dan kunnen we goed oefenen voor later.”

19 januari 2023
Horeca & Toerisme College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: