Reizen als inspiratie centraal bij jaarlijkse Vakantiebeurs Horeca & Toerisme College

Vakantiebeurs Horeca & Toerisme College 2024

Na weken van voorbereiding en geïnspireerd door gastspreker en reis-expert Chris Zegers, organiseerden de eerstejaars studenten Leidinggevende Toerisme & Recreatie van het Horeca & Toerisme College van ROC Midden Nederland in Nieuwegein woensdag 17 januari hun jaarlijkse Vakantiebeurs. Vanuit de gedachte dat je je leven kunt verrijken door nieuwe onbekende bestemmingen te bezoeken, culturen te ontdekken en je culinaire horizon letterlijk te verbreden, konden bezoekers in de middag langs kraampjes lopen met bestemmingen als Mexico, Japan, Griekenland, Ierland en Engeland. Iedere kraam werd bemand door enthousiaste vertegenwoordigers. Aankleding, informatievoorziening en beleving zijn punten waarop de studenten beoordeeld werden bij deze activiteit. Dit had mooi aangeklede kramen en lekkere hapjes tot gevolg.

Dat reizen je heel veel moois kan brengen, leerden de studenten eerder op de dag bij de sessie van reispresentator Chris Zegers. Als jarenlange presentator van BBNVARA programma 3 op Reis, weet Chris als geen ander hoe het is om nieuwe landen en culturen te ontdekken. Na een kort openingspraatje van Suzanne Staal, directeur van het Horeca & Toerisme College, verzamelden de docenten en studenten Leidinggevende Toerisme & Recreatie zich in het Hospitality Lab van het Horeca & Toerisme College. Klaar om te luisteren naar Chris Zegers. Vol enthousiasme en bevlogenheid vertelde Chris zijn aandachtig luisterende publiek anekdotes van zijn reizen. Van de eerste vakantie zonder ouders in Frankrijk waarbij hij een vriend voor het leven vond, tot levensgevaarlijke avonturen tijgerend door een spinnengrot midden in de jungle. Alle verhalen telkens terugleidend naar hetzelfde advies: je openstellen. Op reis maar ook als werkende in de reisbranche. “Het belangrijkste is die glimlach en open zijn naar de ander. Door die openheid krijg je veel meer contact met mensen.” Een ander belangrijk advies van deze ervaren reiziger voor onze jonge studenten luidde: “probeer altijd het vertrouwen te vinden om ja te zeggen, ga die uitdaging gewoon aan!"

Na deze inspirerende presentatie stond de lunch klaar en was het tijd voor de eerstejaars studenten om de kramen op te bouwen. Ondertussen kregen de tweede- en derdejaars studenten nog eens toegelicht wat hun opdracht was die middag: samen met docenten de kramen beoordelen. Want ook dit jaar konden de beste en een-na-beste kraam leuke prijzen winnen. Hoewel iedereen het heel goed had gedaan, waren er twee stands die boven de rest uitstaken. Zij wisten de meeste punten te behalen, maar kregen vooral ook heel goed commentaar. Uiteindelijk won USA de prijs voor beste kraam. “De studenten waren ontzettend proactief in het afstappen op de bezoekers van de beurs. Ze stelden zich open, gaven inhoud aan een stukje gastvrijheid en wisten de mensen die op zoek waren naar informatie gelijk te pakken. De stand was heel goed in de stijl van het land ingericht, origineel en heel divers in de extra’s zoals snacks”, aldus het jurycommentaar. De tweede prijs ging naar Sri Lanka. De jury: “Er was een goede sfeer, veel informatie, passende snacks en alles was goed verzorgd.”

17 januari 2024
Horeca & Toerisme College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: