Internationale projecten van evenementenbureau Eventory

ROC Midden Nederland Skate for Air 2024

Eventory is hét evenementenbureau van ROC Midden Nederland. Wist je dat de Eventory studenten ook internationale projecten organiseren in samenwerking met UP, het excellentieprogramma van ROC Midden Nederland? Zo organiseren ze activiteiten en evenementen in het buitenland waar ze van a tot z verantwoordelijk voor zijn. 

Project Nassau
Zoals Project Nassau, Cantiere Teatrali, bijvoorbeeld. Dit excellentie project van ROC Midden Nederland werd door Eventory opgezet in samenwerking met de theatervereniging Nassau in Italië. 
Op dinsdag 5 maart vertrokken 22 studenten van de ROC Midden Nederland opleidingen Acteur, Podiumtechniek en Audiovisuele Productie samen met docenten naar de stad Reggio Emilia in Italië om daar onder begeleiding van een Italiaans artistiek leider een theaterstuk te maken samen met Italiaanse studenten. 
Voor onze studenten een perfecte manier om hun kennis over de branche waarvoor ze opgeleid worden, uit te breiden. Daarnaast draagt zo’n project bij tot hun persoonlijke ontwikkeling: ze leven, werken en leren namelijk 7 dagen lang samen met Italiaanse studenten. Het theaterstuk werd op de een na laatste dag gepresenteerd in het idyllische theater van het dorp Novellara als openingsshow van een heus theaterfestival in Italië. 

Skate4Air 2024
Ook waren onze studenten Eventory actief bij de 12e editie van Skate4Air die in Zweden werd georganiseerd. Deze organisatie zet zich in om geld op te halen voor onderzoek naar de taaislijmziekte (CF). Op vrijdag 1 maart om 5.55 uur gaf de burgemeester van Luleå het startsein van de Daylight Challenge en Tvåhundra. 50 deelnemers stonden aan de start om van zonsopgang tot zonsondergang zoveel mogelijk kilometers te schaatsen en zelfs de magische 200 kilometer grens te behalen!
De omstandigheden waren verre van makkelijk. Met windkracht 6 stonden de deelnemers voor een ware uitdaging, maar er ontstond ook een grote saamhorigheid. Het was bijzonder om te zien hoe er in treintjes werd samengewerkt, voor en met elkaar werd gestreden en niemand er alleen voor stond. En dit met de steun van onze onvermoeibare ambassadeur Jochem Uytdehaage en de vrijwilligers. Samen maakten we het mogelijk. Met Skate4Air hebben inmiddels al bijna € 135.000 opgehaald.

Gravel4Air
Maar er volgt nog meer! Van 30 mei t/m 2 juni 2024 gaan onze studenten zich ook inzetten bij Gravel4Air in Nederland, Duitsland en België. Gravel4Air is een pittige uitdaging voor avontuurlijke mountainbikers die houden van steile beklimmingen en spannende afdalingen. Het doel? Geld ophalen voor onderzoek naar de taaislijmziekte CF. Onze studenten zijn aanwezig om met sportmassages, een videoteam en de eventorganisatie het evenement te ondersteunen. 

Tour du ALS
Direct daarna vertrekt een andere groep studenten van vrijdag 7 t/m zaterdag 15 juni 2024 naar Zuid-Frankrijk om op de Mont Ventoux het evenement Tour du ALS mede te organiseren. De studenten verzorgen daar onder andere de horeca voor alle deelnemers die te voet of op de fiets de kale berg bedwingen, maken video’s, regelen licht- en geluidstechniek, helpen bij de event organisatie en verzorgen sportmassages. 

Meer informatie over UP excellentieprogramma’s van ROC Midden Nederland
Meer over Evenementenbureau Eventory

2 april 2024
Horeca & Toerisme College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: