Horeca & Toerisme College maakt 24H Chefs met ruim 40 studenten tot succes

Studenten Horeca & Toerisme College ondersteunen keuken tijdens 24H Chefs

Zondag 26 en maandag 27 mei doken niet alleen 24 Nederlandse sterrenchefs de keuken in van Kasteel Kerckebosch in Zeist voor 24H Chefs. Het Horeca & Toerisme College uit Nieuwegein was met ruim 40 studenten en begeleiding een van de raderen waarop het event die dag en nacht draaide. Gedurende de 24 uur van het culinaire evenement, waarbij geld werd ingezameld voor het Prinses Máxima Centrum, ondersteunden zij in verschillende ploegen de bediening en de keuken. Hiermee was het college van ROC Midden Nederland de ‘hofleverancier’.

“Eigenlijk was vrij snel na een oproep onder studenten en medewerkers de planning rond”, vertelt Suzanne Staal, directeur Horeca & Toerisme College, met enige trots. “Het laat maar weer eens zien wat wij belangrijk vinden als organisatie. Van maatschappelijke waarde zijn tijdens je studie, is niet alleen iets is wat we op papier verkondigen. Onze studenten waren écht gemotiveerd om een bijdrage te mogen leveren aan dit event. Dat zij daarbij zij aan zij konden staan met de allerbesten uit hun vak, is natuurlijk niet onbelangrijk.” Dat de studenten ook nog eens uit alle verschillende opleidingen, leeftijden en niveaus kwamen, maakte het nog mooier. “Zo liepen er studenten van de opleidingen Kok en Gastheer/Gastvrouw tot Manager/Ondernemer Horeca, Facilitair Manager en Event Manager. Er waren zelfs een paar studenten van onze volwassenenopleidingen bij.” Hans van Triest, directeur van Kasteel Kerckebosch, onderstreept dit: “Geweldig dat het jong talent zich zo inzet voor dit mooie doel. Samen met deze studenten maakten we er een groot succes van.”

Het is de eerste keer dat het college op deze schaal meehelpt bij 24H Chefs. Suzanne Staal: “We zijn natuurlijk niet de enige horeca-opleiding in de omgeving. Daarom waarderen we het vertrouwen zeer dat Kasteel Kerckebosch stelt in de kwaliteit die wij kunnen bieden op dergelijke evenementen. Dit evenement past naadloos bij onze visie op onderwijs: levensechte projecten en activiteiten waarbij onze studenten hun kennis en kunde direct in de praktijk kunnen uitvoeren. Dit kun je niet uit boeken leren!”

27 mei 2024
Horeca & Toerisme College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: