Horeca & Toerisme College gaat samenwerken met Cosmo voor de opleidingen Leidinggevende Toerisme en Leidinggevende Recreatie

Ondertekening Cosmo ROC Midden Nederland

Het Horeca & Toerisme College, onderdeel van ROC Midden Nederland, start het schooljaar met een nieuwe samenwerking voor de opleidingen Leidinggevende Toerisme en Leidinggevende Recreatie. Het komende jaar gaat het college een partnerschap aan met Cosmo, opleider van professionals in de Toerisme, Recreatie, Leisure en Hospitality branche.

Cosmo is ruim tien jaar succesvol actief als opleider en werkt al samen met andere ROC’s zoals het Koning Willem 1 College in Den Bosch, het Nova College in Haarlem en het Friesland College in Heerenveen. Gastvrijheid vormt de rode draad in hun onderwijs, net zoals dat voor het Horeca & Toerisme College geldt.

De samenwerking wordt in eerste instantie aangegaan voor de duur van een jaar en behelst drie onderdelen. Cosmo neemt een deel van de praktijklessen op zich en daarnaast wordt samengewerkt bij de promotie en werving voor de opleidingen. Ook biedt Cosmo studenten de mogelijkheid om stage via hen te lopen.

Suzanne Staal, directeur van het Horeca & Toerisme College: “We zijn heel blij met de samenwerking met Cosmo. We hopen hiermee nog meer aankomende studenten te enthousiasmeren voor de opleidingen Leidinggevende Toerisme en Leidinggevende Recreatie en een baan in deze veelzijdige branche. Er is volop werkgelegenheid en dat zien we o.a. terug aan de vele en zeer diverse stagemogelijkheden die organisaties regionaal, landelijk en zelfs internationaal aanbieden. Het is een ontzettend leuk en dynamisch werkveld”.

Isabelle van Aarle, directeur Cosmo voegt toe: “Onze praktijktrainers zijn werkzaam in de branche en weten exact wat er speelt. We leiden de studenten op tot jonge professionals die assertiviteit met een glimlach weten te combineren! Je ziet ook dat steeds meer bedrijven zich focussen op een positieve klantervaring. Hiervoor vormt gastvriendelijkheid en het leren van communicatieve en sociale skills een perfecte basis. De opleidingen Leidinggevende Recreatie en Leidinggevende Toerisme bieden zo een uitgebreid profiel op de banenmarkt voor mbo-ers”.

22 september 2022
ROC Midden Nederland
Horeca & Toerisme College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: