Facilitair Management student Destiny door naar Skills The Finals!

student Destiny tijdens Skills Kwalificatiewedstrijd Facilitair Dienstverlener

Op maandagavond 23 januari arriveerde Destiny, student Facilitair Management, samen met twee begeleidende docenten, vol spanning in Zwolle. Klaar om (hopelijk) nog een nacht goed te slapen voor de spannende dag: de Skills Kwalificatiewedstrijd Facilitair Dienstverlener! Destiny de avond van tevoren: “Ik ben er heel enthousiast over. Ik heb er heel veel zin in en ben benieuwd wat de opdracht gaat zijn morgen en of ik het moeilijk ga vinden.”

En toen was het zo ver. Samen met 14 deelnemers van ander scholen streed Destiny op het Deltion College om een plekje voor de volgende ronde: de grote finale op 23 en 24 maart in de RAI Amsterdam. Er mochten slechts acht deelnemers door naar de volgende ronde…

Tijdens alle rondes van deze MBO-vakwedstrijd buigen de deelnemers zich over facilitaire vraagstukken. Hierbij draait het om belangrijke vaardigheden zoals het coördineren van facilitaire werkzaamheden, klantgericht communiceren en klachtafhandeling. Ook is het belangrijk dat de deelnemers een verbetervoorstel kunnen doen voor een professionele facilitaire organisatie. De opdracht tijdens de kwalificatiewedstrijd sloot daar precies bij aan. Destiny moest een adviesplan schrijven om de gastvrijheid van een ziekenhuis te verbeteren. Aan het einde van de dag moest dit plan aan de juryleden gepresenteerd worden.

Het was een spannende, maar hele leerzame dag. En aan het einde kon er succes gevierd worden: Destiny is door naar Skills The Finals! Een geweldige prestatie waar wij natuurlijk super trots op zijn. De komende tijd gaat Destiny hard aan de slag met oefenen voor de finale. Succes Destiny!

26 januari 2023
ROC Midden Nederland
Horeca & Toerisme College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: