Excellentie studenten van Horeca & Toerisme College bezoeken Kanaaleilanden

Studenten Horeca & Toerisme College in Jersey

Voor 5 studenten (Toerisme én Facilitair Management) van het Horeca & Toerisme College eindigde de zomervakantie iets eerder dan voor de rest. In het kader van het excellentie programma ‘Toptravel’ vertrokken ze 17 augustus naar de Kanaaleilanden om daar ruim een week lang onderzoek te doen naar de rolstoelvriendelijkheid van de omgeving.

De opdracht voor dit project kwam van reisbureau Buitengewoon Reizen. Dit reisbureau organiseert individuele reizen voor mensen met een mobiliteitsbeperking. De Kanaaleilanden zitten nog niet in het reisaanbod van Buitengewoon Reizen en daarom vroegen ze aan de studenten om te onderzoeken of deze bestemming rolstoelvriendelijk is en hier een advies over uit te brengen.

Rolstoel mee
Onder toeziend oog van docenten Karin van der Geer en Saskia de Bruin bezocht het vijftal Jersey en Guernsey. Ze gingen op bezoek bij verschillende accommodaties, bekeken de toeristische highlights en deden verschillende culturele activiteiten. Om écht te testen hoe rolstoeltoegankelijk de eilanden zijn, hadden de studenten een rolstoel meegenomen. Elke dag nam een andere student plaats in de stoel en deelde op deze manier zijn of haar ervaring. Aan de hand van een uitgebreide checklist, die de studenten samen met Buitengewoon Reizen hadden opgesteld, werd dagelijks verslag opgetekend.

Advies
Het was een super leerzame, warme en gezellige week. Naast het harde werken, was er gelukkig ook tijd om af en toe een duik te nemen in de prachtige zee. En zijn de Kanaaleilanden nu rolstoeltoegankelijk? De conclusie is dat een aantal activiteiten en hotels absoluut toegankelijk is voor mensen in een rolstoel, maar dat helaas ook het tegenovergestelde een feit is. Wel constateerden de studenten dat er veel welwillendheid is om dit te verbeteren of dat er meegedacht wordt in oplossingen. Buitengewoon Reizen neemt de adviezen van onze studenten mee in de uiteindelijke beslissing om de Kanaaleilanden op te nemen als nieuwe reisbestemming.

2 september 2019
Horeca & Toerisme College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: