Docent Edgar Kaats wint kookwedstrijd Horeca & Toerisme College

kookwedstrijd HTC

Serieuze gezichten, zenuwachtig geschuifel, zweet op het voorhoofd… de spanning hing in de lucht, woensdagmiddag 15 september op het Horeca & Toerisme College. Wie van de koksdocenten zou de prijs van Gouden Chef 2021 in de wacht slepen?

Na bemoedigende woorden van tv-kok én jurylid Rudolph van Veen, kregen de deelnemende koksdocenten de laatste instructies voor de wedstrijd. Ze kookten uit een blackbox, waar ingrediënten als kikkererwten en duif zaten én daarnaast moest er ook nog ananas verwerkt worden. De opdracht? Maak 2 gerechten, waarvan één volledig vegetarisch. En dat in 3 uur.

Het werd een fantastische middag. De docenten kookten alsof hun leven er van af hing. Er werd gebakken, gebraden, gekookt, gegrild. Ingrediënten werden gebruikt… of toch weer niet. Er werd gespiekt bij de buurman en dankbaar gebruik gemaakt van alle tips van de jury.
Studenten en collega’s keken mee, zowel live als via de livestream. Na drie uur zwoegen in de keuken werden de borden ingeleverd bij de jury.

De jury was unaniem over de top 3. De derde en tweede plaats gingen respectievelijk naar Ghuhaib Verheijen en Joop Wijman. Maar de grote winnaar was Edgar Kaats! De jury roemde hem vanwege zijn creativiteit, keurige werken, mooie smaken en originaliteit. Edgar: “Het is een eer om deze wedstrijd te winnen, maar veel belangrijker vind ik het enorme plezier wat we vandaag met elkaar gehad hebben. We hebben hiermee laten zien dat het horecavak een fantastisch vak is en dat het Horeca & Toerisme College de leukste school is om deze opleidingen te volgen!”

16 september 2021
ROC Midden Nederland
Horeca & Toerisme College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: