Dít zijn de Skills Heroes schoolkampioenen van het Horeca & Toerisme College

Winnaars schoolwedstrijd Skills

Een spannende dag voor veel studenten van het Horeca & Toerisme College; op woensdag 25 oktober gingen zij de strijd met elkaar aan in de Skills schoolwedstrijden Gastheer/Gastvrouw, Kok en Hotelreceptionist. Wie maken er dit jaar kans om Skills Hero te worden?

Elk jaar organiseren we op het Horeca & Toerisme College voor diverse opleidingen een wedstrijd op school waarbij studenten de kans krijgen te excelleren in hun vak. Studenten die meedoen dagen zichzelf uit om het beste uit zichzelf naar boven te halen. De schoolkampioenen mogen uiteindelijk meedoen aan de kwalificatiewedstrijden waarin ze het opnemen tegen studenten van andere mbo-instellingen. De top 8 beste studenten daarvan gaan door naar het Nederlands Kampioenschap op 21 en 22 maart 2024 in de Brabant Hallen Den Bosch.

Om door te gaan naar de volgende ronde, moesten de studenten verschillende opdrachten uitvoeren. Zo werden de koks uitgedaagd een vegetarische lunch te bereiden, moesten de gastvrouwen/gastheren die gerechten uitserveren in combinatie met een bijpassende wijn en kregen de hotelreceptionisten het flink voor hun kiezen met lastige bezoekers in hun ‘hotel’. Uiteindelijk kwamen de volgende studenten als winnaars uit de bus: Floor, Cecile en Tim. Studenten Roxanne (Facilitaire Dienstverlening) en Benthe (Event Manager) hoorden eerder al dat zij door zijn naar de kwalificatiewedstrijden. Het is het eerste jaar dat het Horeca & Toerisme College meedoet met een kandidaat van Event Manager.

Floor was de beste hotelreceptionist van de wedstrijd en daarmee dus ook van het Horeca & Toerisme College: “Ik was zenuwachtig van tevoren, maar ik vond het heel leuk om te doen. Ik heb echt mijn best gedaan om door te mogen naar de volgende ronde en ben heel bij met de uitslag."

Student Tim mag de koks gaan vertegenwoordigen. Hij had niet verwacht te winnen. “Ik vond het zelf niet zo goed gaan eigenlijk, dus ik ben heel blij verrast met de uitslag.” De komende tijd gaat hij aan de slag met zich voorbereiden op de kwalificatiewedstrijd en heeft daarbij alle vertrouwen in de goede begeleiding op school.

Gastvrouw Cecile hoopt nog veel verder in de wedstrijd te komen: “Ik ben heel blij. Ik voelde gezonde spanning, maar vond de opdracht uiteindelijk gelukkig niet zo spannend. We hadden veel geoefend en ik vond het juist leuk om het nu eindelijk voor het ‘echt’ te doen."

Alle betrokkenen hebben er weer voor gezorgd dat de wedstrijden soepel verliepen en het een spannende, maar leuke dag was. Met in het bijzonder veel dank aan de juryleden: Oud-student Carina van Doorn, Sam Koeman van Hotel Not Hotel Amsterdam en Ryota Matsui van Fletcher Hotel Nieuwegein bij de wedstrijd Hotelreceptionist, Meesterkok Joop Wijman en koksdocent Bob van der Borg bij de Kokswedstrijd, en oud-student Amit Singh van restaurant Céline en oud-student Quinty van Montfoort van ’t Amsterdammertje bij de wedstrijd Gastheer/Gastvrouw.

26 oktober 2023
Horeca & Toerisme College
ROC Midden Nederland

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: