Cocktail Challenge op Horeca & Toerisme College

cocktail challenge

Zenuwachtig geschuifel, een extra check op de ingrediënten, vlugge blikken op de klok. Studenten van het Horeca & Toerisme College en Creative College gingen woensdag 16 februari de ultieme challenge aan mét en tegen elkaar: 100 cocktails maken in een uur en dan ook nog de gooi naar de prijs voor beste shaker van de dag!

Het evenement vond plaats op het Horeca & Toerisme College en werd georganiseerd door Eventory, het eventbureau van ROC Midden Nederland. “Cocktails en mocktails zijn heel hip op het moment”, vertelt Lola, student Event Manager en stagiaire bij Eventory. Alles werd uit de kast getrokken om er een fantastische middag van te maken: een wedstrijdtafel en schort op naam voor elke deelnemer, een enorme tafel vol ingrediënten, een dj voor de muzikale omlijsting en last but not least waren bekende cocktailkenners uit de regio aanwezig. Zo werden Wes Schreutelkamp en Olivier Loven van de populaire horecazaken in Utrecht The Streetfood Club, RumClub en Carmel Market gestrikt. Samen met Savanna Leake, cocktailshaker van Walter’s Amsterdam en horeca docent Suus Kampman vormden zij de jury.

Na een uitgebreide instructie van Wes en Olivier gingen de vijftien deelnemers de eerste challenge aan. Zou het ze lukken om 100 perfecte cocktails in een uur te shaken? Jazeker! Zo’n 130 espresso martini’s, Negroni’s, classic cocktails en mocktails met fruit werden met veel precisie gemaakt. Ondertussen keek de jury ook naar de individuele capaciteiten van de deelnemers. Vijf studenten mochten de strijd aan in de halve finale. Wie maakt de lekkerste Daquiri cocktail? Uiteindelijk waren het Creative student Kira, student Leidinggevende Recreatie Pascal en student Manager Ondernemer Horeca Jaydee die met z’n drieën uitmaakten wie de beste shaker van de dag was! In een blackbox opdracht hadden ze 8 minuten de tijd om een eigen cocktail te maken, waarbij de jury lette op creativiteit, uitstraling, smaak, netjes werken en plezier. En hoewel de jury de finalisten alle drie roemde om hun cocktail, ging student Jaydee er uiteindelijk met de eerste prijs van door.

“Een super leuk event,” blikt winnaar Jaydee terug. “Het was echt wel spannend en het niveau lag bij iedereen hoog”. Op de vraag of hij in het voordeel was vanwege zijn horeca achtergrond, antwoordt Jaydee ontkennend. “Ik heb de mooiste creaties gezien bij de andere twee finalisten. Ik had nooit verwacht dat ik zou winnen”.

17 februari 2022
ROC Midden Nederland
Creative College
Horeca & Toerisme College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: