10e van de 10e Tour van ROC Midden Nederland: hospitality studenten maken op bijzondere manier kennis met de Utrechtse horeca

Studenten tijdens de 10e van de 10e op bezoek bij restaurant Maeve - foto Michiel Ton

De Utrechtse horeca presenteerde zich op 10 oktober op wel heel bijzondere wijze aan zijn toekomstige medewerkers. Een groep uitverkoren studenten van het Horeca & Toerisme College van ROC Midden Nederland bezocht gedurende deze dag, tijdens een wandeltocht door het centrum, 10 uiteenlopende toonaangevende Utrechtse horecaondernemers. De deelnemende ondernemers kregen de tijd om de studenten te laten ruiken, proeven en meemaken hoe het is om in hun bedrijf te werken. Een mooie kans om deze toekomstige medewerkers met opleidingen als Manager/Ondernemer Horeca, Leidinggevende Toerisme, Leidinggevende Recreatie en Event Manager enthousiast te maken voor het werken in de Utrechtse binnenstad, waar ze staan te springen om goed personeel. En voor de studenten om in de praktijk de diversiteit aan bedrijven en functies beter te leren kennen.

“Voor de horeca in Utrecht een mooie kans om de veelzijdigheid te laten zien aan deze groep ambassadeurs. Een mooi initiatief waarmee we, samen met ROC Midden Nederland, de praktijk weer een stukje dichterbij kunnen brengen”, onderschrijft Jeanne Kroon van Koninklijke Horeca Nederland. "Onze opleidingen zijn erg praktijkgericht en we zijn altijd op zoek naar nieuwe samenwerkingen  om aan te sluiten op de behoefte van de studenten. Door deze tocht willen we onze studenten laten zien hoe mooi en divers het aanbod in Utrecht is, dat er volop mogelijkheden zijn. Maar laten we niet vergeten: de tocht staat zeker ook in het teken van leren van elkaar, hoe leuk leren kan zijn en natuurlijk lekker eten en drinken met elkaar”, vult Suzanne Staal, directeur van het Horeca & Toerisme College ROC Midden Nederland aan.

Bij elke stop een andere horeca-ervaring

"Tijdens de Tour wandelden we naar 10 verschillende horecagelegenheden in de Utrechtse binnenstad. Bij elke stop kregen we kort wat achtergrondinformatie, proefden we uit de keuken en was er ruimte voor vragen. Op deze manier maakten we kennis met de mogelijkheden die er allemaal zijn in ons werkveld. Zo hebben we een goed beeld gekregen voor als we straks hier aan de slag willen. Of dit nu voor stage of een vaste baan is", legt een van de deelnemende studenten uit.

De deelnemende bedrijven waren – in volgorde van bezoek -  Cupp, Karel V, Restaurant Blauw, Dapp frietwinkel, Pand 33, The Nox Hotel + Hemel en Aarde, Ruby Rose, Café Carel en Restaurant Maeve. De organisatie van de tour was in handen van het eventbureau Eventory. Bekijk ook de aftermovie op YouTube. 

11 oktober 2022
ROC Midden Nederland
Horeca & Toerisme College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: