Afbeelding

Op maandagavond 23 januari arriveerde Destiny, student Facilitair Management, samen met twee begeleidende docenten, vol spanning in Zwolle. Klaar om (hopelijk) nog een nacht goed te slapen voor de spannende dag: de Skills Kwalificatiewedstrijd Facilitair Dienstverlener! Destiny de avond van tevoren: “Ik ben er heel enthousiast over. Ik heb er heel veel zin in en ben benieuwd wat de opdracht gaat zijn morgen en of ik het moeilijk ga vinden.”
“Leerzaam en handig”, dat was de eerste reactie van studenten Toerisme Isa, Jelita en Angel op hun ervaring van de Speeddates op het Horeca & Toerisme College. Op 9 november ontmoetten studenten en bedrijven actief in de Facilitaire Dienstverlening, Toerisme & Recreatie en Events elkaar bij dit matchingevenement. Jaarlijks organiseert het Horeca & Toerisme College al speeddates voor de horecastudenten en -bedrijven en nu dus ook voor de andere hospitality opleidingen.
Afgelopen weekend vond na 2 jaar de landelijke vrijwilligersactie NLdoet weer plaats. Studenten Facilitaire Dienstverlening van het Horeca & Toerisme College staken vrijdag 11 maart hun handen uit de mouwen bij diverse klussen in Nieuwegein.
De deelnemende studenten van het Horeca & Toerisme College boeken dit jaar fantastische resultaten tijdens de Skills wedstrijden. Student Zelfstandig Werkend Kok Nick bemachtigde in december zijn plek op het Nationaal Kampioenschap. In februari wist Destiny, student Leidinggevende Toerisme, zich te plaatsen. Assistent Horecastudenten Mohammad Al Nasaan en Marcel Zeeman horen tijdens de finale op welke plaats in de top drie zij zijn geëindigd binnen de Entree Horecawedstrijd.
Zenuwachtig geschuifel, een extra check op de ingrediënten, vlugge blikken op de klok. Studenten van het Horeca & Toerisme College en Creative College gingen woensdag 16 februari de ultieme challenge aan mét en tegen elkaar: 100 cocktails maken in een uur en dan ook nog de gooi naar de prijs voor beste shaker van de dag!
Ook dit jaar stonden de jaarlijkse speeddates op het Horeca & Toerisme College op het programma. Op 2 februari gingen horecastudenten en -leerbedrijven het gesprek met elkaar aan, op zoek naar een goede match voor een stage of leerwerkplek met als gevolg een informatieve en gezellige dag.
Je zou verwachten dat bij de horeca studenten van het Horeca & Toerisme College na bijna twee jaar coronamaatregelen de moed een beetje in de schoenen is gezonken. Uiteraard missen ze hun gasten en balen ze van de maatregelen. Maar bovenal wordt met veel creativiteit en positiviteit geprobeerd er het beste van te maken.
Waar leer je alles over champagne? In de streek Champagne in Frankrijk! Donderdag 14 oktober vertrokken 14 studenten van het Horeca & Toerisme College naar Frankrijk voor een tweedaagse champagnetrip.
Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: