Nieuwsoverzicht

Afbeelding

De foodtruck tijdens de Open Dag van het Horeca & Toeisme College
14 februari 2019
Horeca & Toerisme College
ROC Midden Nederland

Horeca & Toerisme College speelt in op trend met eigen foodtruck

Naar welk festival je ook gaat, je kan er niet omheen: foodtrucks! Aziatisch streetfood, luxe panini’s of complete 3-gangen diners. Goed en gevarieerd eten op een festival is voor bezoekers steeds belangrijker. Het Horeca & Toerisme College speelt in op deze trend en heeft sinds begin dit jaar een eigen foodtruck: Roc & Rol!

Afbeelding

Werken in het ziekenhuis
12 februari 2019
Horeca & Toerisme College
ROC Midden Nederland

Op zoek naar een brede opleiding? Kies voor Facilitaire Dienstverlening!

Hoe is het om te werken binnen het Facilitaire Bedrijf van een ziekenhuis? Op dit moment lopen maar liefst 12 studenten van de opleidingen Facilitaire Dienstverlening van het Horeca & Toerisme College stage bij het Diakonessenhuis in Utrecht. Sinds dit schooljaar is de samenwerking tussen het College en het ziekenhuis geïntensiveerd. “Studenten kunnen in een grote organisatie als de onze alle facetten van het vak Facilitaire Dienstverlening leren kennen”, zegt Maarten Bijlsma, die de stagiaires begeleidt. “Ze maken kennis met de afdeling Voeding, het restaurant en de receptie.

Afbeelding

Speeddates tussen studenten en horeca-bedrijven
29 januari 2019
Horeca & Toerisme College
ROC Midden Nederland

Horeca & Toerisme College dringt horeca-vacatures terug met speeddates

Nieuwegein – Op maandag 28 januari ontmoetten horecastudenten en -bedrijven elkaar tijdens speeddates van het Horeca & Toerisme college in Nieuwegein. Het College, onderdeel van ROC Midden Nederland, sloeg voor deze speeddates de handen ineen met het bedrijfsleven. Op deze manier hopen zij samen het aantal openstaande mbo-vacatures in de horeca terug te dringen. In september vorig jaar waren in de horecasector maar liefst 30.000 openstaande vacatures.

Van speeddate naar werkplek

Afbeelding

Bart wint de kookwedstrijd
21 januari 2019
Horeca & Toerisme College

Bart Stooker wint de kookwedstrijd op het Horeca & Toerisme College

Tijdens de Open Dag op het Horeca & Toerisme College streden zeven studenten van de Koksopleidingen om de titel Masterchef van het college. Na de spannende kookwedstrijd ‘Surf & Durf’ mocht student Bart Stooker (2e jaars, niveau 3) zich de winnaar noemen.

Afbeelding

De foodtruck tijdens de Open Dag van het Horeca & Toeisme College
21 januari 2019
Horeca & Toerisme College

Een geslaagde Open Dag op het Horeca & Toerisme College

Zaterdag 19 januari opende het Horeca & Toerisme College in Nieuwegein de deuren voor nieuwsgierige, potentiële studenten. Bijna 500 bezoekers kwamen een kijkje nemen op de Newtonbaan. Het thema van de Open Dag was ‘Winter Wonderland’, wat goed paste bij de winterse temperaturen van dit weekend. 

Afbeelding

Studenten van de Koksopleiding
17 januari 2019
Horeca & Toerisme College

Wie wordt de MasterChef van het Horeca & Toerisme College Nieuwegein?

Zaterdag 19 januari organiseert het Horeca & Toerisme College tijdens de Open Dag voor de 16e keer een kookwedstrijd voor studenten. Bezoekers van de Open Dag kunnen de wedstrijd live volgen. De jury bestaat uit bekende chef-koks uit de regio. De winnaar zal ROC Midden Nederland vertegenwoordigen tijdens de SKILLS wedstrijden, dé vak wedstrijden voor mbo-studenten.

Afbeelding

Leerlingen Broeckland krijgen collegetour
8 januari 2019
Beauty College
Gezondheidszorg College
Horeca & Toerisme College
Veiligheid & Defensie College
Welzijn College
ROC Midden Nederland

Leerlingen Broeckland op college tour bij ROC Midden Nederland

Het Broeckland college in Breukelen heeft voor de derde keer een College Tour gehouden langs colleges van ROC Midden Nederland. Leerlingen uit het vierde leerjaar van vmbo basis en vmbo kader bezoeken hierbij elk een aantal colleges. Dit is bijzonder, omdat deze leerlingen vaak niet zelfstandig een open dag bezoeken. De leerlingen keken nu binnen bij verschillende opleidingen, onder begeleiding van Young Ambition en hun docenten. Op deze manier kunnen zij hun keuze voor een vervolgopleiding maken, of checken en verdiepen.  

Afbeelding

Geld
10 juli 2018
Automotive College
Beauty College
Bouw & Interieur College
Business & Administration College
Creative College
Gezondheidszorg College
Horeca & Toerisme College
ICT College
Media, ICT & Design college
Sport College
Tech College
Veiligheid & Defensie College
Welzijn College
ROC Midden Nederland

Handreiking schoolkosten

Vanochtend zijn er berichten in de media verschenen over een aantal voorgenomen beleidsmaatregelen van de Minister van OCW. Hierin staat dat de Minister overeenstemming bereikt heeft met JOB (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs) en de MBO Raad over de 'Handreiking schoolkosten' met in het 'Servicedocument Schoolkosten' 16 afspraken over o.a. basisuitrusting school en onderwijsbenodigdheden.

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: