Afbeelding

Horeca & Toerisme College sluit overeenkomst met Sligro
Groothandel wordt food en non-food partner Nieuwegeins mbo-college
Groothandel wordt food en non-food partner Nieuwegeins mbo-college
Defensie-studenten lopen vrijdag 16 juni een speedmars in aanloop naar Veteranendag
Studenten Feren Gufla Gebretensae en Ranim Ali zijn tijdens Skills the Finals uitgeroepen tot winnaars in de categorie Entree Assistent Horeca. Het duo heeft zijn toppositie te danken aan de geweldige samenwerking, de uitstekende cuisson (manier van bereiding, red.), alles was goed op smaak en ze hebben netjes en hygiënisch gewerkt.
Bij Skills the Finals wisten studenten van ROC Midden Nederland afgelopen vrijdag maar liefst drie gouden, twee zilveren en een bronzen medaille in de wacht te slepen. Het was een schitterende editie met prachtige resultaten van onze finalisten.
Op Nationale Pannenkoekdag, vrijdag 17 maart, konden de basisschoolkinderen uit de omgeving Nieuwegein en IJsselstein op het Horeca & Toerisme College terecht voor het versieren (en opeten) van pannenkoeken. De mbo-opleider wilde op deze manier de jongste generatie op een leuke, positieve en interactieve manier laten ervaren hoe gaaf de horeca en hospitality is.
“Leerzaam en handig”, dat was de eerste reactie van studenten Toerisme Isa, Jelita en Angel op hun ervaring van de Speeddates op het Horeca & Toerisme College. Op 9 november ontmoetten studenten en bedrijven actief in de Facilitaire Dienstverlening, Toerisme & Recreatie en Events elkaar bij dit matchingevenement. Jaarlijks organiseert het Horeca & Toerisme College al speeddates voor de horecastudenten en -bedrijven en nu dus ook voor de andere hospitality opleidingen.
De Utrechtse horeca presenteerde zich op 10 oktober op wel heel bijzondere wijze aan zijn toekomstige medewerkers. Een groep uitverkoren studenten van het Horeca & Toerisme College van ROC Midden Nederland bezocht gedurende deze dag, tijdens een wandeltocht door het centrum, 10 uiteenlopende toonaangevende Utrechtse horecaondernemers. De deelnemende ondernemers kregen de tijd om de studenten te laten ruiken, proeven en meemaken hoe het is om in hun bedrijf te werken.
Zenuwachtig geschuifel, een extra check op de ingrediënten, vlugge blikken op de klok. Studenten van het Horeca & Toerisme College en Creative College gingen woensdag 16 februari de ultieme challenge aan mét en tegen elkaar: 100 cocktails maken in een uur en dan ook nog de gooi naar de prijs voor beste shaker van de dag!
Je zou verwachten dat bij de horeca studenten van het Horeca & Toerisme College na bijna twee jaar coronamaatregelen de moed een beetje in de schoenen is gezonken. Uiteraard missen ze hun gasten en balen ze van de maatregelen. Maar bovenal wordt met veel creativiteit en positiviteit geprobeerd er het beste van te maken.
Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: