Nieuwsoverzicht

Woordvoerder van ROC Midden Nederland is Joost Heeroma, telefoon 06 34 36 34 74 of e-mail @email

Heb je een andere vraag, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 088 2333 444 of  @email

Afbeelding

ROC Midden Nederland Skate for Air 2024
2 april 2024
Horeca & Toerisme College

Internationale projecten van evenementenbureau Eventory

Eventory is hét evenementenbureau van ROC Midden Nederland. Wist je dat de Eventory studenten ook internationale projecten organiseren in samenwerking met UP, het excellentieprogramma van ROC Midden Nederland? Zo organiseren ze activiteiten en evenementen in het buitenland waar ze van a tot z verantwoordelijk voor zijn. 

Project Nassau
Zoals Project Nassau, Cantiere Teatrali, bijvoorbeeld. Dit excellentie project van ROC Midden Nederland werd door Eventory opgezet in samenwerking met de theatervereniging Nassau in Italië. 

Afbeelding

Skills The Finals 2024 ROC Midden Nederland Nieuwegein
25 maart 2024
Horeca & Toerisme College

Zes medailles voor Horeca & Toerisme College op landelijke vakwedstrijden Skills The Finals

Maar liefst 6 toppers van studenten van het Horeca & Toerisme College hebben afgelopen vrijdag een prijs in de wacht gesleept tijdens Skills The Finals. Daarbij bemachtigde Floor van der Breggen (Hotelreceptionist) een gouden medaille en Roxanne Koning (Facilitair Dienstverlener) sleepte een zilveren medaille in de wacht. Studenten Entree Dienstverlening Suad Alhinto en Sogand Afshar hoorden tot hun verrassing dat ze zilver hadden behaald. Het andere team, Entree Horeca studenten Rojda Hagi en Hamid Ramozi, ging er vandoor met een gouden medaille.

Afbeelding

NLdoet ROC Midden Nederland Nieuwegein
18 maart 2024
Horeca & Toerisme College

Honderd Nieuwegeinse studenten hospitality in actie voor NLdoet

Zo’n honderd studenten van het Horeca & Toerisme College hebben vrijdag 15 maart de handen uit de mouwen gestoken op verschillende locaties in Nieuwegein in het kader van NLdoet. Het is daarmee verreweg de grootste groep die tijdens deze dag in Nieuwegein aan de slag gaat. Een initiatief dat gestart is vanuit de opleidingen Facilitaire Dienstverlening, vanuit de wens om als school maatschappelijk betrokken te zijn. 

Afbeelding

Vakantiebeurs Horeca & Toerisme College 2024
17 januari 2024
Horeca & Toerisme College

Reizen als inspiratie centraal bij jaarlijkse Vakantiebeurs Horeca & Toerisme College

Na weken van voorbereiding en geïnspireerd door gastspreker en reis-expert Chris Zegers, organiseerden de eerstejaars studenten Leidinggevende Toerisme & Recreatie van het Horeca & Toerisme College van ROC Midden Nederland in Nieuwegein woensdag 17 januari hun jaarlijkse Vakantiebeurs. Vanuit de gedachte dat je je leven kunt verrijken door nieuwe onbekende bestemmingen te bezoeken, culturen te ontdekken en je culinaire horizon letterlijk te verbreden, konden bezoekers in de middag langs kraampjes lopen met bestemmingen als Mexico, Japan, Griekenland, Ierland en Engeland.

Afbeelding

mbo opleiding facilitair dienstverlener
23 november 2023
ROC Midden Nederland
Horeca & Toerisme College

Traject Facilitaire Dienstverlening in samenwerking met Voiz Academie eind januari 2024 weer van start

Naast het reguliere opleidingsaanbod, biedt ROC Midden Nederland via mbo voor professionals ook een groot aanbod aan opleidingen voor volwassenen. Iedereen die zich wil laten omscholen of zich juist verder wil verdiepen of specialiseren, is aan het juiste adres bij mbo voor professionals. Ook bij het Horeca & Toerisme College bieden we een divers en actueel aanbod van erkende cursussen, trainingen en opleidingen voor werkgevers en particulieren op het gebied van facilitaire dienstverlening, horeca, toerisme & recreatie en events.

Afbeelding

Marco van der Wijngaard en André Gerrits van ’t Amsterdammertje met studenten van het Horeca & Toerisme College in Nieuwegein
7 november 2023
ROC Midden Nederland
Horeca & Toerisme College

Utrechtse sterrenchefs inspireren horeca-studenten tijdens Sterren Masterclass Horeca & Toerisme College

'Een superleuke en interessante dag.' Dinsdag 7 november verruilden zes grote chefs uit de provincie Utrecht voor één keer de eigen keuken voor de leskeukens van het Horeca & Toerisme College in Nieuwegein. Zij lieten een nieuwe generatie, ruim 150 mbo-studenten van ROC Midden Nederland, ervaren hoe het is om op hoog niveau te koken.

Afbeelding

Winnaars schoolwedstrijd Skills
26 oktober 2023
Horeca & Toerisme College
ROC Midden Nederland

Dít zijn de Skills Heroes schoolkampioenen van het Horeca & Toerisme College

Een spannende dag voor veel studenten van het Horeca & Toerisme College; op woensdag 25 oktober gingen zij de strijd met elkaar aan in de Skills schoolwedstrijden Gastheer/Gastvrouw, Kok en Hotelreceptionist. Wie maken er dit jaar kans om Skills Hero te worden?

Afbeelding

Eerste lichting gediplomeerden praktijkverklaring horeca Utrecht ROC Midden Nederland
15 september 2023
Horeca & Toerisme College

ROC Midden Nederland reikt eerste praktijkverklaring horeca uit in Utrecht

Utrechters met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen vanaf nu een officiële praktijkverklaring halen waaruit blijkt dat zij geschikt zijn voor werk in de horeca en/of catering. Woensdag 13 september 2023 rijkte ROC Midden Nederland de eerste officiële mbo-praktijkverklaringen uit aan een eerste lichting kandidaten van The Colour Kitchen. Dit landelijk erkende document is bedoeld voor werkenden en werkzoekenden, voor wie het behalen van een mbo-diploma of een mbo-certificaat (nog) niet haalbaar lijkt.

Afbeelding

Winnaars Uitblinkersgala 2023
23 juni 2023
ROC Midden Nederland
Beauty College
Horeca & Toerisme College
Sport College

Winnaars Uitblinkersgala 2023 zijn bekend!

In de prachtige Stadsschouwburg van Utrecht is op 21 juni 2023 voor de vijfde keer het Uitblinkersgala gehouden. In aanwezigheid van studenten, docenten, familie, vrienden, relaties en vertegenwoordigers van leerbedrijven vond de bekendmaking van de ROC-brede titel van Student, Docent en Leerbedrijf van het Jaar 2023 plaats. 

Afbeelding

Team vrijwilligers ROC Midden Nederland Tour du ALS 2023
12 juni 2023
ROC Midden Nederland
Creative College
Gezondheidszorg College
Horeca & Toerisme College
Sport College
Veiligheid & Defensie College

Studenten ROC Midden Nederland helpen bij Tour du ALS 2023

Circa 750 fietsers, hardlopers en wandelaars bedwongen begin juni de beruchte Mont Ventoux in de Provence. Dit deden zij om geld op te halen voor de strijd tegen ALS, PSMA en PLS.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: