Nieuwsoverzicht

Woordvoerder van ROC Midden Nederland is Joost Heeroma, telefoon 06 34 36 34 74 of e-mail @email

Heb je een andere vraag, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 088 2333 444 of  @email

Afbeelding

Horeca Speeddates ROC Midden Nederland Nieuwegein restaurant De Watertoren
31 januari 2024
ROC Midden Nederland
Horeca & Toerisme College

Horeca Speeddates laat student verder kijken dan de grote namen

Ook dit jaar was het weer druk in sommige lokalen: de ene horecagelegenheid spreekt meer tot de verbeelding van de studenten van het Horeca & Toerisme College in Nieuwegein dan de ander. Toch waren er lokale bedrijven die niet hoefden te klagen over belangstelling, mede dankzij de opzet van de Horeca Speeddates. Woensdag 31 januari gingen meer dan 350 studenten op zoek naar een match voor een stage- of leerwerkplek tijdens deze Speeddates op het college van ROC Midden Nederland.

Afbeelding

Vakantiebeurs Horeca & Toerisme College 2024
17 januari 2024
Horeca & Toerisme College

Reizen als inspiratie centraal bij jaarlijkse Vakantiebeurs Horeca & Toerisme College

Na weken van voorbereiding en geïnspireerd door gastspreker en reis-expert Chris Zegers, organiseerden de eerstejaars studenten Leidinggevende Toerisme & Recreatie van het Horeca & Toerisme College van ROC Midden Nederland in Nieuwegein woensdag 17 januari hun jaarlijkse Vakantiebeurs. Vanuit de gedachte dat je je leven kunt verrijken door nieuwe onbekende bestemmingen te bezoeken, culturen te ontdekken en je culinaire horizon letterlijk te verbreden, konden bezoekers in de middag langs kraampjes lopen met bestemmingen als Mexico, Japan, Griekenland, Ierland en Engeland.

Afbeelding

Tansel Kilic is oud-student van ROC Midden Nederland
17 januari 2024
ROC Midden Nederland
Horeca & Toerisme College

Tansel: ‘Het mbo heeft mij doorzettingsvermogen gegeven’

Bij ROC Midden Nederland leiden we de makers van de samenleving op. Vakmensen, die al tijdens hun studie impact hebben op de maatschappij met hun bijdragen. En nu nog steeds natuurlijk, waarmee deze mbo’ers van grote waarde zijn. Voor een indruk van hun opleidingsroute, stappen we in het spoor van oud-studenten. In de spotlights: Tansel.

Afbeelding

Marco van der Wijngaard en André Gerrits van ’t Amsterdammertje met studenten van het Horeca & Toerisme College in Nieuwegein
7 november 2023
ROC Midden Nederland
Horeca & Toerisme College

Utrechtse sterrenchefs inspireren horeca-studenten tijdens Sterren Masterclass Horeca & Toerisme College

'Een superleuke en interessante dag.' Dinsdag 7 november verruilden zes grote chefs uit de provincie Utrecht voor één keer de eigen keuken voor de leskeukens van het Horeca & Toerisme College in Nieuwegein. Zij lieten een nieuwe generatie, ruim 150 mbo-studenten van ROC Midden Nederland, ervaren hoe het is om op hoog niveau te koken.

Afbeelding

Winnaars schoolwedstrijd Skills
26 oktober 2023
Horeca & Toerisme College
ROC Midden Nederland

Dít zijn de Skills Heroes schoolkampioenen van het Horeca & Toerisme College

Een spannende dag voor veel studenten van het Horeca & Toerisme College; op woensdag 25 oktober gingen zij de strijd met elkaar aan in de Skills schoolwedstrijden Gastheer/Gastvrouw, Kok en Hotelreceptionist. Wie maken er dit jaar kans om Skills Hero te worden?

Afbeelding

Eerste lichting gediplomeerden praktijkverklaring horeca Utrecht ROC Midden Nederland
15 september 2023
Horeca & Toerisme College

ROC Midden Nederland reikt eerste praktijkverklaring horeca uit in Utrecht

Utrechters met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen vanaf nu een officiële praktijkverklaring halen waaruit blijkt dat zij geschikt zijn voor werk in de horeca en/of catering. Woensdag 13 september 2023 rijkte ROC Midden Nederland de eerste officiële mbo-praktijkverklaringen uit aan een eerste lichting kandidaten van The Colour Kitchen. Dit landelijk erkende document is bedoeld voor werkenden en werkzoekenden, voor wie het behalen van een mbo-diploma of een mbo-certificaat (nog) niet haalbaar lijkt.

Afbeelding

Winnaars Uitblinkersgala 2023
23 juni 2023
ROC Midden Nederland
Beauty College
Horeca & Toerisme College
Sport College

Winnaars Uitblinkersgala 2023 zijn bekend!

In de prachtige Stadsschouwburg van Utrecht is op 21 juni 2023 voor de vijfde keer het Uitblinkersgala gehouden. In aanwezigheid van studenten, docenten, familie, vrienden, relaties en vertegenwoordigers van leerbedrijven vond de bekendmaking van de ROC-brede titel van Student, Docent en Leerbedrijf van het Jaar 2023 plaats. 

Afbeelding

Team vrijwilligers ROC Midden Nederland Tour du ALS 2023
12 juni 2023
ROC Midden Nederland
Creative College
Gezondheidszorg College
Horeca & Toerisme College
Sport College
Veiligheid & Defensie College

Studenten ROC Midden Nederland helpen bij Tour du ALS 2023

Circa 750 fietsers, hardlopers en wandelaars bedwongen begin juni de beruchte Mont Ventoux in de Provence. Dit deden zij om geld op te halen voor de strijd tegen ALS, PSMA en PLS.

Afbeelding

Valentijns Drive-in Bios op het parkeerterrein van het Horeca en Toerisme College in Nieuwegein
15 februari 2023
Horeca & Toerisme College

Studenten hospitality verzorgen liefdevol avondje drive-in bios

Valentijnsdag is de ultieme dag om je liefde te delen. Of dit nu voor je partner, familieleden of vrienden is. Of voor mensen die iets bijzonders doen of betekenen. Om die laatsten in het zonnetje te zetten, bedachten de studenten van het Horeca & Toerisme College een zorgeloos filmavondje voor twee. En niet zomaar een filmavondje! Er werd op Valentijnsavond een heuse drive-in bioscoop opgezet voor de school, waar de genodigden onder het genot van een hapje en drankje vanuit de eigen auto een romantische film te zien kregen.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: