Nieuwsoverzicht

Nieuws over het Horeca & Toerisme College

Je kunt het laatste nieuws over ons college ook volgen op Instagram of Facebook.

De woordvoerder van ROC Midden Nederland is het eerste aanspreekpunt voor journalisten en coördineert de afhandeling van vragen vanuit de media. U kunt contact opnemen met Joost Heeroma, telefoon 06 34 36 34 74 of e-mail @email

Heb je een vraag over onze opleidingen of open dagen, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 088 2333 444 of stuur een mail naar @email

Afbeelding

Prinses Laurentien op het Horeca & Toerisme College
21 juni 2022
ROC Midden Nederland
Horeca & Toerisme College

Onderwijsministers en prinses Laurentien op bezoek bij Horeca & Toerisme College

Zaterdag 18 juni werd de ‘Onderwijs Kansen Top 2022’ gehouden bij het ROC Midden Nederland – Horeca & Toerisme College in Nieuwegein. In aanwezigheid van prinses Laurentien en onderwijsministers Robert Dijkgraaf en Dennis Wiersma gingen diverse onderwijsbetrokkenen met elkaar in gesprek over kansengelijkheid. De organisatie koos voor deze locatie omdat het naast een prachtige eventlocatie, ook een onderwijsinstelling is waar studenten dagelijks les krijgen, onder meer in grenzeloze gastvrijheid.

Afbeelding

Tasty Burger Experience
20 juni 2022
ROC Midden Nederland
Horeca & Toerisme College

Tasty Burger Experience op het Horeca & Toerisme College

10 Big Green Eggs, 10 verschillende burgers en 10 competitieve docenten: dát was de Tasty Burger Experience op het Horeca & Toerisme College. Op 16 juni 2022 werd tijdens de laatste open avond van dit schooljaar alles uit de kast gehaald. Alles om de laatste twijfels weg te halen bij studiekiezers en oriënterende derdejaars alvast te laten zien hoe leuk ons college is. Het prachtige weer, de gezellige bezoekers en de heerlijke burgers maakten dit tot een geslaagde avond. 

Afbeelding

Job monitor
13 juni 2022
ROC Midden Nederland
Horeca & Toerisme College

Studenttevredenheid hoog bij Horeca & Toerisme College

Tussen 1 december 2021 en half maart 2022 vond de JOB-Monitor plaats, het landelijke onderzoek dat Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB MBO) tweejaarlijks uitvoert onder mbo studenten om de studenttevredenheid te meten. Meer dan 220.000 studenten vulden de vragenlijst in. Bij het Horeca & Toerisme College deden 443 studenten mee. En wat blijkt? Studenten van het Horeca & Toerisme College zijn meer dan tevreden! Zowel de school als de verschillende opleidingen scoren met respectievelijk een rapportcijfer 7.2 en een 7.0 ruime voldoendes. Een fantastische prestatie!

Afbeelding

Stichting ALS Horeca Toerisme College
20 mei 2022
ROC Midden Nederland
Creative College
Horeca & Toerisme College

Samenwerking ROC Midden Nederland en Stichting ALS Nederland bezegeld

Dinsdag 17 mei ontving ROC Midden Nederland van Stichting ALS een oranje houten puzzelstuk als blijk van waardering voor de jarenlange samenwerking. Coördinator Marten van de Weele mocht namens ROC Midden Nederland het puzzelstuk in ontvangst nemen in het Restaurant van het Horeca & Toerisme College in Nieuwegein. Daar vonden deze week vier benefietdiners plaats voor het goede doel.

Afbeelding

Onderwijsteam van het jaar
7 april 2022
ROC Midden Nederland
Horeca & Toerisme College

Team Entree Horeca & Toerisme College in de race voor MBO-Onderwijsteam van het Jaar

Het onderwijsteam Entree Horeca & Dienstverlening van het Horeca & Toerisme College is genomineerd voor de titel MBO-Onderwijsteam van het jaar.  Vandaag werd het team op feestelijke wijze verrast met het nieuws dat ze samen met 10 andere onderwijsteams uit heel Nederland strijden om de winst. Ze zijn geselecteerd uit 65 aanmeldingen.

Afbeelding

NLdoet
14 maart 2022
ROC Midden Nederland
Horeca & Toerisme College

Studenten Facilitaire Dienstverlening zetten zich in voor NLdoet

Afgelopen weekend vond na 2 jaar de landelijke vrijwilligersactie NLdoet weer plaats. Studenten Facilitaire Dienstverlening van het Horeca & Toerisme College staken vrijdag 11 maart hun handen uit de mouwen bij diverse klussen in Nieuwegein.

Afbeelding

Horeca & Toerisme College studenten deelnemers Skills wedstrijden
8 maart 2022
ROC Midden Nederland
Horeca & Toerisme College

Studenten Horeca & Toerisme College finalisten Skills the Finals

De deelnemende studenten van het Horeca & Toerisme College boeken dit jaar fantastische resultaten tijdens de Skills wedstrijden. Student Zelfstandig Werkend Kok Nick bemachtigde in december zijn plek op het Nationaal Kampioenschap. In februari wist Destiny, student Leidinggevende Toerisme, zich te plaatsen. Assistent Horecastudenten Mohammad Al Nasaan en Marcel Zeeman horen tijdens de finale op welke plaats in de top drie zij zijn geëindigd binnen de Entree Horecawedstrijd.

Afbeelding

cocktail challenge
17 februari 2022
ROC Midden Nederland
Creative College
Horeca & Toerisme College

Cocktail Challenge op Horeca & Toerisme College

Zenuwachtig geschuifel, een extra check op de ingrediënten, vlugge blikken op de klok. Studenten van het Horeca & Toerisme College en Creative College gingen woensdag 16 februari de ultieme challenge aan mét en tegen elkaar: 100 cocktails maken in een uur en dan ook nog de gooi naar de prijs voor beste shaker van de dag!

Afbeelding

speeddates Horeca & Toerisme College
2 februari 2022
ROC Midden Nederland
Horeca & Toerisme College

Veel enthousiasme tijdens jaarlijkse speeddates tussen horecastudenten en -leerbedrijven

Ook dit jaar stonden de jaarlijkse speeddates op het Horeca & Toerisme College op het programma. Op 2 februari gingen horecastudenten en -leerbedrijven het gesprek met elkaar aan, op zoek naar een goede match voor een stage of leerwerkplek met als gevolg een informatieve en gezellige dag.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: