Werken en leren: ontdek onze bbl-opleidingen

Aan het werk in de praktijk en toch doorleren? Dat kan! Het Horeca & Toerisme College biedt verschillende horecaopleidingen die je als bbl-variant kunt volgen.

Leren door 'te doen'

Als je kiest voor een bbl-opleiding, kies je ervoor om te leren door 'te doen'. Bbl staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Je werkt bij een erkend leerbedrijf en volgt één dag per week les op onze locatie in Nieuwegein. 

Kom donderdag 15 juni naar onze open avond

Bekijk ons gebouw, volg een voorlichting en ga in gesprek met onze studenten en docenten.
Aanmelden open avond

Meld je aan voor een opleiding

Heb je je keuze gemaakt? Meld je dan nu aan voor jouw bbl-opleiding! Klik op onderstaande link.
Aanmelden opleiding

Ontdek mbo voor professionals

Wij bieden ook opleidingen voor volwassenen. Wil jij je vaardigheden verder ontwikkelen? Vind de opleiding die bij je past.
Bekijk opleidingen voor volwassenen

Gespecialiseerd Kok

Wil jij jezelf ontwikkelen tot topkok? Heb jij de ambitie om te koken op het hoogste niveau? Dan is de opleiding Gespecialiseerd Kok dé opleiding voor jou. Je leert alles over recepten en ontwikkelen en verfijnen en maakt kennis met bijzondere kooktechnieken. Daarnaast leer je ook over leidinggeven aan je collega's in de keuken en alles over het contact met de gast. Lees hier meer.

Gespecialiseerd Kok

Leidinggevende Bediening

Leidinggeven aan een team terwijl je zelf ook meedraait in de praktijk? Dan is de opleiding Leidinggevende Bediening iets voor jou! Je leert hoe je het gasten naar de zin maakt, maar dat niet alleen. Je leert ook commercieel denken en handelen zodat jij straks elke uitdaging aankan. Lees hier meer. 

Leidinggevende Bediening

Zelfstandig Werkend Kok

Zelfstandig aan de slag in een klein restaurant of juist in teamverband \werken in de keuken van bijvoorbeeld een groot hotel: na de opleiding Zelfstandig Werkend Kok kan jij het allemaal. Kok is jouw passie en je gaat graag aan de slag met recepten ontwikkelen, aanpassen en natuurlijk bereiden! Lees hier meer. 

Zelfstandig Werkend Kok

Kok

Ben je creatief en sta je het liefst in de keuken? Kies dan voor de opleiding Kok. Je leert alles over samenwerken, want koken is teamwork. Als je net begint als kok help je vaak anderen, maar al snel kun je zelf gerechten maken. Uiteindelijk kook je volledige menu’s, onder aansturing van een leermeester. Lees hier meer.

Kok

Gastheer/Gastvrouw

Van begin tot eind sta jij klaar voor de gasten. Vanaf de voorbereidingen voordat de gasten komen tot het moment dat zij weer de deur uit stappen. Tijdens deze opleiding leer je alles wat je daarvoor nodig hebt: serveertechnieken, alles over de producten in de keuken, de dranken die geserveerd worden en alle materialen die gebruikt worden. Lees hier meer.

Gastheer/Gastvrouw

Assistent Horeca

Als assistent horeca zorg je ervoor dat alles er verzorgd uitziet. Je helpt ervaren horecamedewerkers bij hun taken. Je gaat ook graag op een gastvrije manier met de gast om. Wij leren je goed communiceren en vertellen je alles over gastvriendelijkheid. Lees hier meer.

Assistent Horeca

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: