Studentervaringen Horeca & Toerisme College

De studenten van het Horeca & Toerisme College volgen verschillende studies en hebben uiteenlopende toekomstdromen.  Waarom kozen zij voor hun opleiding? En hoe vinden zij het op school? Je leest het in hun verhaal.

"Ik wil graag ondernemer worden"

Jaydee wist na zijn examen op het voortgezet onderwijs al dat hij graag in de horeca wilde werken. De opleiding Manager/Ondernemer Horeca sprak hem aan, omdat hij later graag een eigen onderneming wil starten. Jaydee zit in het derde jaar van de opleiding. Dit betekent dat hij nu toewerkt naar zijn examens die hij later dit jaar afrondt voordat hij zijn diploma in ontvangst kan nemen.

In het eerste leerjaar heeft Jaydee zijn lintstage afgerond in een hotel. Daarnaast stond hij één dag in de week in het leerrestaurant van school. "Doordat het Horeca & Toerisme College een eigen leerrestaurant heeft, brengen wij de lessen gelijk in de praktijk. Zo leer je direct de technieken, ook als je geen horeca ervaring hebt.”

Wil jij net als Jaydee een opleiding in de horeca volgen? Kijk dan eens naar onze horecaopleidingen.

Jaydee student Manager/Ondernemer Horeca

"Ik vind alles leuk aan deze opleiding"

Kim zit in het tweede jaar van de opleiding Facilitair Management (niveau 4). Dat het een brede opleiding is waarmee je alle kanten op kan, hielp haar bij het maken van haar studiekeuze. “Ik vind eigenlijk alles leuk aan deze opleiding; de vakken zijn interessant, de docenten zijn leuk, mijn klas is gezellig en het is een hele mooie en moderne school. Dat geeft motivatie.”

Tijdens de opleiding zijn er meerdere stageperiodes. “Ik vind het heel fijn dat we vanuit school veel stageperiodes hebben. Je leert verschillende werkvelden kennen en krijgt als student al een kijkje in het echte bedrijfsleven. De theorie die je op school hebt gehad zie je goed terugkomen in de praktijk. Je leert veel van anderen, maar je leert ook jezelf een stuk beter kennen door verschillende nieuwe uitdagingen.”

Is de richting Facilitaire Dienstverlening ook wat voor jou? Bekijk onze opleidingen.

Kim student Facilitair Management

"De opleiding gaf ons een stevige basis"

Ashley Snelders & Samantha Strelow zijn laatstejaars studenten van de opleiding Manager/Ondernemer Horeca (MOH). Tijdens de ondernemersweken runnen ze een week lang hun eigen restaurant in het Leerrestaurant van het Horeca & Toerisme College. Het is één van de eindopdrachten van de MOH-opleiding. "Alles wat we geleerd hebben, komt nu samen", zegt Samantha. "Een financieel plan, ondernemerschap, personeelsplanning, maar ook meedraaien op de vloer." Ashley is blij dat ze voor de opleiding Manager/Ondernemer Horeca heeft gekozen. "Je wordt heel breed opgeleid en kan hierna nog alle kanten op. Ook na de havo is dit een heel goede keuze. En het Horeca & Toerisme College is gewoon een hele leuke school."

Klinkt deze opleiding als iets voor jou? Lees meer over de opleiding Manager/Ondernemer Horeca.

Ashley en Samantha studenten Manager/Ondernemer Horeca

"Ik word heel goed begeleid tijdens mijn stage"

Sharona is 18 jaar en volgt de opleiding Gastvrouw. Ze loopt stage bij Brasserie 1560 in IJsselstein en ze heeft het enorm naar haar zin. "Het is een leuke werkplek met fijne collega’s, dus de samenwerking verloopt automatisch heel prettig." Ze wordt goed begeleid door haar praktijkopleider en leermeester Annemiek. "Ik leer heel veel van haar over het vak. En het is leuk dat de dingen die ik op school geleerd heb, ik nu in praktijk kan brengen." 

Het leukste van het vak Gastvrouw? Als Sharona van gasten hoort dat ze een fijne avond hebben gehad! Zo zegt ze: "Ik vind het werken als gastvrouw heel erg leuk, vooral omdat ik veel met mensen bezig ben. Je bezorgt ze een leuke avond en het is altijd fijn als ze bij het afscheid zeggen dat ze het naar hun zin hebben gehad. Dat is echt een pluspunt in dit vak." 

Lijkt het jou leuk om net als Sharona de opleiding tot gastvrouw te volgen? Check dan snel onze horecaopleidingen.

Sharona student gastvrouw

"Ik voelde mij hier gelijk thuis"

Toen Fleur door haar faalangst niet slaagde voor de havo, besloot zij een kijkje te nemen op het mbo. Op het Horeca & Toerisme College voelde zij zich gelijk thuis. Na de uitslag van haar examen kreeg zij mails van docenten van het college die aangaven dat Fleur meer dan welkom is. Fleur is erg blij met haar keuze voor de opleiding Facilitair Management: "Ik geniet nu van het feit dat ik minder stress heb en ik niet alleen maar uit een boek hoef te leren." Zij klimt op haar eigen tempo naar de top en heeft net een hele succesvolle stage afgesloten bij een groot ziekenhuis.

Wil jij net als Fleur een opleiding in de Facilitaire Dienstverlening volgen? Kijk dan eens naar onze opleidingen Facilitaire Dienstverlening

Fleur student Facilitair Management

Oud-studenten aan het woord

Benieuwd naar de verhalen van oud-studenten van het Horeca & Toerisme College? Wat vonden zij het leukste aan hun opleiding? Wat hebben zij geleerd? En hoe gaat het nu met ze? Je leest het hier

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: