Oud-studenten van het Horeca & Toerisme College vertellen

Ben jij benieuwd welke kanten je op kan na een opleiding Facilitaire Dienstverlening, Toerisme of Horeca? Onze oud-studenten delen graag hun verhalen met jou. Laat je inspireren!

'De basis voor mijn hbo-opleiding legde ik op het Horeca & Toerisme College'

Liang Reijmers studeert International Tourism Management aan de Breda University of Applied Sciences (voorheen NHTV). Maar de basis voor haar hbo-opleiding legde ze op het Horeca & Toerisme College tijdens haar mbo-studie Leidinggevende Toerisme. “Hier leerde ik alles over de toerismebranche. Zowel in de lessen, maar vooral ook tijdens mijn stages. Ik koos voor 2 totaal verschillende stages: op een reisbureau en op een Meeting & Events kantoor. Hierdoor maakte ik kennis met veel verschillende aspecten uit de branche en wist ik beter wat ik wel en niet leuk vind. Ik kan echt elke student aanraden je zo breed mogelijk te oriënteren”. Liang is positief over het Horeca & Toerisme College. “De school is heel persoonlijk. Mijn klas was heel hecht en het was altijd leuk en gezellig”. Een laatste tip voor aankomende studenten Toerisme? “Ga je Toerisme studeren omdat je reizen leuk vindt? Denk dan nog een keer goed na of dit de juiste opleiding voor jou is. Reizen en het werken in de reisindustrie zijn twee verschillende dingen. Dat is belangrijk om te beseffen voordat je aan een toerisme-opleiding begint". 

Wil jij net als Liang een Toerisme-opleiding volgen en een goede basis leggen voor het hbo? Bekijk ons aanbod in toerisme-opleidingen.

Oud-student Leidinggevende Toerisme
Liang studeerde Leidinggevende Toerisme

'Al mijn kennis en ervaring komt nu samen in mijn eigen restaurant'

Een goedlopend, eigen restaurant midden in het centrum van Utrecht. Een droom van veel studenten Manager/Ondernemer Horeca. Oud-student Wes Schreutelkamp maakte deze droom waar en opende The Streetfood Club. Nu Wes zijn eigen restaurant heeft, denkt hij nog vaak terug aan zijn opleiding op het Horeca & Toerisme College: “Ik heb veel theoretische kennis over ondernemerschap opgedaan tijdens mijn studie. Zo heb ik alles geleerd over boekhouding, ondernemingsrecht en personeelsmanagement”. Ook zijn stages bij Mambo Beach op Curaçao en restaurant De Rechtbank in Utrecht waren super leerzaam: “Op mijn stages leerde ik hoe je een groot restaurant kan runnen, maar ook hoe je de lekkerste cocktails maakt". Alle kennis en ervaring die hij opdeed tijdens zijn studie, komen nu samen in zijn eigen restaurant.

Wil jij net als Wes een managementopleiding in de Horeca volgen? Kijk dan eens naar onze opleiding Management/Ondernemer Horeca.

Oud-student manager ondernemer horeca
Wes is de eigenaar van restaurant The Streetfood Club

'Kok is een enorm mooi vak'

Dennis Steenbergen is in 2014 afgestudeerd aan het Horeca & Toerisme College als Zelfstandig Werkend Kok. Hij is zijn docenten dankbaar dat zij hem tijdens de opleiding hebben gemotiveerd om bij veel restaurants ervaring op te doen. Dennis heeft hier veel aan gehad bij zijn zoektocht naar een fulltime baan. Inmiddels werkt hij als kok in restaurant ’t Amsterdammertje. “Het is hard werken, maar wel een enorm mooi vak waarbij geen dag hetzelfde is”, zegt Dennis. Het leukste aan het werken als kok vindt hij de creativiteit die bij het koken komt kijken. Zo denkt hij bij ’t Amsterdammertje graag mee over de nieuwe menukaart. Op deze manier blijft Dennis zichzelf ook op de werkvloer verder ontwikkelen.

Wil jij net als Dennis een koksopleiding volgen? Kijk dan eens naar onze Horeca opleidingen.

Oud-student Zelfstandig Werkend Kok
Dennis werkt als kok bij restaurant 't Amsterdammertje

'Door mijn mbo-opleiding was ik klaar voor het hbo'

Toon van Straaten haalde in 2014 zijn mbo-diploma Facilitair Leidinggevende. Hij maakt de keuze om na zijn mbo door te stromen naar het hbo en koos voor een opleiding aan de Haagse Hogeschool. “Dankzij mijn opleiding op het Horeca & Toerisme College was ik klaar voor de stap naar het hbo”. Toon kijkt met plezier terug op zijn mbo-opleiding: “De relatie tussen de docenten en studenten is erg goed. De docenten zijn toegankelijk, persoonlijk en dagen je uit door goede vragen te stellen”. Voor aankomende studenten heeft Toon een tip: “Denk nooit dat je iets niet kan, want je kunt alles als je het maar wil!”.

Wil jij net als Toon een opleiding in de Facilitaire Dienstverlening volgen? Kijk dan eens naar onze Facilitaire Dienstverlening opleidingen

Oud-student Facilitair Leidinggevende
Toon ging na het mbo naar het hbo

Wall of fame

De oude klassenfoto's van het Gildevaart College (1990-2010) zijn gedigitaliseerd. Herken jij jezelf of jouw klasgenoten nog terug? Download de pdf hieronder en zoek jouw oude klas op. Ben jij oud-student van het Horeca & Toerisme College? Meld je dan aan op de alumni Facebook pagina!

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: