Oud-studenten van het Horeca & Toerisme College vertellen

Ben jij benieuwd welke kanten je op kan na een opleiding Facilitaire Dienstverlening, Toerisme of Horeca? Onze oud-studenten delen graag hun verhalen met jou. Laat je inspireren!

"Mijn leermeester raadde de opleiding aan"

Bram van de Bor volgde de niveau 4 bbl-opleiding tot Gespecialiseerd Kok. Tijdens zijn opleiding werkte hij vier dagen per week bij Kasteel Kerckebosch in Zeist en volgde hij één dag per week les op ons college. Bram koos voor de opleiding Gespecialiseerd Kok, omdat zijn leermeester deze aanraadde. Tijdens de koksopleiding op het Horeca & Toerisme College leerde Bram zijn persoonlijke kwaliteiten als kok te ontwikkelen. In de video vertelt Bram waar hij nu werkt en wat hem het meeste is bijgebleven van de opleiding. Een tip voor nieuwe studenten? Verdiep je alvast in de productkennis!

Wil jij net als Bram een opleiding in de Horeca volgen? Kijk dan eens naar onze horecaopleidingen.

"Door mijn tijd op het Horeca & Toerisme College ben ik verliefd geworden op het vak wat ik nu uitoefen"

Oud-student Owen van Rijssen is een mooi voorbeeld hoe je door kunt blijven groeien: "Tijdens mijn 5 jaar op het Horeca & Toerisme College (2 jaar niveau 2, aansluitend niveau 4), ben ik doorgegroeid tot een zelfstandige en adequate hbo'er. Naast dat ik in deeltijd studeer, werk ik in het management van een schoonmaakbedrijf, waar ik over een klein jaar begin als manager. De opleiding Facilitaire Dienstverlening geeft je een stevige basis voor zowel in het werkveld, als in de studiebanken. Voor mij was de opleiding het laatste zetje in mijn rug die ik nodig had om vaart te kunnen maken. Ik had geen flauw idee wat ik nou eigenlijk wilde worden, maar door mijn tijd op het Horeca & Toerisme College ben ik verliefd geworden op het vak wat ik nu uitoefen."

Wil jij net als Owen een opleiding in de facilitaire dienstverlening volgen? Bekijk onze opleidingen.

Oud-student Owen van Rijssen

"Al mijn kennis en ervaring komt nu samen in mijn eigen restaurant"

Een goedlopend, eigen restaurant midden in het centrum van Utrecht. Een droom van veel studenten Manager/Ondernemer Horeca. Oud-student Wes Schreutelkamp maakte deze droom waar en opende The Streetfood Club. Nu Wes zijn eigen restaurant heeft, denkt hij nog vaak terug aan zijn opleiding op het Horeca & Toerisme College: “Ik heb veel theoretische kennis over ondernemerschap opgedaan tijdens mijn studie. Zo heb ik alles geleerd over boekhouding, ondernemingsrecht en personeelsmanagement.” Ook zijn stages bij Mambo Beach op Curaçao en restaurant De Rechtbank in Utrecht waren erg leerzaam: “Op mijn stages leerde ik hoe je een groot restaurant kunt runnen, maar ook hoe je de lekkerste cocktails maakt." Alle kennis en ervaring die hij opdeed tijdens zijn studie, komen nu samen in zijn eigen restaurant.

Wil jij net als Wes een managementopleiding in de Horeca volgen? Kijk dan eens naar onze opleiding Management/Ondernemer Horeca.

Oud-student Wes
Wes is de eigenaar van restaurant The Streetfood Club

"Een internationale stage is een meerwaarde voor je opleiding Toerisme"

Dat je met een mbo-opleiding Toerisme alle kanten op kan, bewijst oud-student Toerisme Marieke Heidweiller. Ze studeerde verder aan het hbo (ook Toerisme) en werkt nu al weer 5 jaar als specialist Onderwijsplanning en Roostering voor ROC Midden Nederland. Zodra ze het Horeca & Toerisme College binnenkomt krijgt ze weer hetzelfde gevoel als toen ze er nog studeerde. "De sfeer is hier altijd heel goed. Iedereen kent elkaar." Vooral haar internationale stage in Amerika is voor Marieke een grote meerwaarde geweest.

Marieke op haar werk bij ROC Midden Nederland
Marieke op haar werk bij ROC Midden Nederland

"Op het Horeca & Toerisme College kent iedereen elkaar"

Corné Bouwman is oud-student Facilitair Management. Omdat hij geïnteresseerd is in journalistiek, studeert hij nu Media, Informatie & Communicatie op de Hogeschool van Amsterdam. Wel even wennen, zo’n grote school. “Op het Horeca & Toerisme College kent iedereen elkaar en heb je snel een klik met mensen. Ook werken er veel goede docenten met wie je goed contact opbouwt.”

Corné heeft veel profijt van zijn mbo-opleiding: “Ik heb meer verantwoordelijkheid en discipline dan medestudenten die van de middelbare school afkomen.” Tip voor aankomende studenten Facilitair Management? “Doorstuderen! Op je mbo niveau 4 opleiding krijg je een bak werk, maar als je dit aankunt zou ik zeker een vervolgstudie doen.” Hoe ziet Corné zijn eigen toekomst? “Ik wil het liefst iets doen op tv of radio in de sport. Bijvoorbeeld presentator bij FOX Sports lijkt me wel wat.”

Corné is oud-student Facilitair Management
Corné studeert na zijn mbo-opleiding verder aan het hbo.

'Met de opleiding Facilitair Management kun je alle kanten op'

Youssra Derouich werkt als facilitair medewerker in het Diakonessenhuis in Utrecht. De oud-studente Facilitair Management heeft het erg naar haar zin. "Een baan in de facilitaire dienstverlening is heel afwisselend. Ik zorg dat de vergaderzalen klaar staan, houd me bezig met de inkoop en de voorraad in het magazijn en ik maak sinds kort ook roosters." Door haar opleiding aan het Horeca & Toerisme College was Youssra goed voorbereid op haar baan. "Het is een heel brede opleiding waar je leert organiseren, regelen en dienstverlenend te zijn. Ik wist op de middelbare school niet goed wat ik wilde, maar met deze opleiding kun je alle kanten op. Ik ben blij dat ik voor deze opleiding heb gekozen."

Ben jij op zoek naar een brede opleiding? Denk dan eens aan een opleiding Facilitaire Dienstverlening

Youssra is oud-student Facilitair Management
Youssra werkt als facilitair medewerker bij het Diakonessenhuis

"De basis voor mijn hbo-opleiding legde ik op het Horeca & Toerisme College"

Liang Reijmers studeert International Tourism Management aan de Breda University of Applied Sciences (voorheen NHTV). Maar de basis voor haar hbo-opleiding legde ze op het Horeca & Toerisme College, tijdens haar mbo-studie Leidinggevende Toerisme. “Hier leerde ik alles over de toerismebranche. Zowel in de lessen, maar vooral ook tijdens mijn stages. Ik koos voor twee totaal verschillende stages: op een reisbureau en op een meeting & events kantoor. Hierdoor maakte ik kennis met veel verschillende aspecten uit de branche en wist ik beter wat ik wel en niet leuk vind. Ik kan echt elke student aanraden je zo breed mogelijk te oriënteren.”

Liang is positief over het Horeca & Toerisme College. “De school is heel persoonlijk. Mijn klas was heel hecht en het was altijd leuk en gezellig.” Een laatste tip voor aankomende studenten Toerisme? “Ga je Toerisme studeren omdat je reizen leuk vindt? Denk dan nog een keer goed na of dit de juiste opleiding voor jou is. Reizen en het werken in de reisindustrie zijn twee verschillende dingen. Dat is belangrijk om te beseffen voordat je aan een toerisme-opleiding begint." 

Wil jij net als Liang een Toerisme-opleiding volgen en een goede basis leggen voor het hbo? Bekijk ons aanbod in toerisme-opleidingen.

Oud-student Leidinggevende Toerisme
Liang studeerde Leidinggevende Toerisme

"Kok is een enorm mooi vak"

Dennis Steenbergen is in 2014 afgestudeerd aan het Horeca & Toerisme College als Zelfstandig Werkend Kok. Hij is zijn docenten dankbaar dat zij hem tijdens de opleiding hebben gemotiveerd om bij veel restaurants ervaring op te doen. Dennis heeft hier veel aan gehad bij zijn zoektocht naar een fulltime baan.

Inmiddels werkt hij als kok in restaurant ’t Amsterdammertje. “Het is hard werken, maar wel een enorm mooi vak waarbij geen dag hetzelfde is”, zegt Dennis. Het leukste aan het werken als kok vindt hij de creativiteit die bij het koken komt kijken. Zo denkt hij bij ’t Amsterdammertje graag mee over de nieuwe menukaart. Op deze manier blijft Dennis zichzelf ook op de werkvloer verder ontwikkelen.

Wil jij net als Dennis een koksopleiding volgen? Kijk dan eens naar onze horecaopleidingen.

Oud-student Zelfstandig Werkend Kok
Dennis werkt als kok bij restaurant 't Amsterdammertje

"Door mijn mbo-opleiding was ik klaar voor het hbo"

Toon van Straaten haalde in 2014 zijn mbo-diploma Facilitair Leidinggevende. Hij maakt de keuze om na zijn mbo door te stromen naar het hbo en koos voor een opleiding aan de Haagse Hogeschool. “Dankzij mijn opleiding op het Horeca & Toerisme College was ik klaar voor de stap naar het hbo.” Toon kijkt met plezier terug op zijn mbo-opleiding: “De relatie tussen de docenten en studenten is erg goed. De docenten zijn toegankelijk, persoonlijk en dagen je uit door goede vragen te stellen.” Voor aankomende studenten heeft Toon een tip: “Denk nooit dat je iets niet kan, want je kunt alles als je het maar wil!”

Wil jij net als Toon een opleiding in de Facilitaire Dienstverlening volgen? Kijk dan eens naar onze opleidingen Facilitaire Dienstverlening

Oud-student Facilitair Leidinggevende
Toon ging na het mbo naar het hbo

Wall of fame

De oude klassenfoto's van het Gildevaart College (1990-2010) zijn gedigitaliseerd. Herken jij jezelf of jouw klasgenoten nog terug? Download de pdf hieronder en zoek jouw oude klas op. Ben jij oud-student van het Horeca & Toerisme College? Meld je dan aan op de alumni Facebook pagina!

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: