Oud studenten van hert Horeca & Toerisme College vertellen

Ben jij benieuwd welke kanten je na een opleiding in de Horeca, Facilitaire Dienstverlening of het Toerisme op kan? Onze oud studenten delen graag hun verhalen met jou.

‘’Het werk van een kok is geen dag hetzelfde’’

Dennis Steenbergen – Horeca

Dennis is in 2014 afgestuurd aan het Horeca & Toerisme College als Zelfstandig Werkend Kok. Hij is zijn docenten dankbaar dat zij hem tijdens de opleiding hebben gemotiveerd om bij veel restaurants ervaring op te doen. Dennis heeft hier veel aan gehad bij zijn zoektocht naar een fulltime baan. Inmiddels werkt hij als kok in restaurant ’t Amsterdammertje. “Het is hard werken, maar wel een enorm mooi vak waarbij geen dag hetzelfde is”, aldus Dennis. Het leukste aan het werken als kok vindt Dennis de creativiteit die bij het koken komt kijken. Zo denkt hij bij ’t Amsterdammertje graag mee over de nieuwe menukaart. Op deze manier blijft hij zichzelf ook op de werkvloer door ontwikkelen.

Wil jij net als Dennis een opleiding in de Horeca volgen? Kijk dan eens naar onze Horeca opleidingen.

Oud student Zelfstandig Werken Kok

“Dankzij mijn mbo-opleiding was ik klaar voor de stap naar het hbo’’

Toon van Straaten  – Facilitaire Dienstverlening

In 2014 is Toon afgestudeerd aan het Horeca & Toerisme College als Facilitair Leidinggevende. Hierna is hij doorgestroomd naar een hbo-opleiding aan de Haagse Hogeschool. Op dit moment zit Toon in zijn laatste jaar. De hbo-opleiding die Toon nu volgt sluit heel goed aan op zijn mbo-opleiding: “Dankzij mijn opleiding op het Horeca & Toerisme College was ik klaar voor de stap naar het hbo”. Toon kijkt met plezier terug op zijn mbo-opleiding: “De relatie tussen de docenten en studenten is erg goed. De docenten zijn toegankelijk, persoonlijk en dagen je uit door goede vragen te stellen”. Voor aankomende studenten heeft Toon een tip: “Denk nooit dat je iets niet kan, want je kunt alles als je het maar wil!”.

Wil jij net als Toon een opleiding in de Facilitaire Dienstverlening volgen? Kijk dan eens naar onze Facilitaire Dienstverlening opleidingen

Oud student Facilitair Leidinggevende

“Al mijn kennis komt nu samen in mijn eigen restaurant, dat is echt heel gaaf!”

Wes Schreutelkamp – Horeca

Wes volgde vanaf 2006 vier jaar lang de opleiding Manager/Ondernemer Horeca. Onlangs opende hij zijn eigen restaurant: The Streetfood Club. Nu Wes zijn eigen restaurant heeft denkt hij nog vaak terug aan zijn opleiding op het Horeca & Toerisme College: “Ik heb veel theoretische kennis over ondernemerschap opgedaan tijdens mijn studie. Zo heb ik geleerd over boekhouding, ondernemingsrecht en personeelsmanagement”. Ook leerden Wes veel tijdens zijn stage bij Mambo Beach op Curaçao en restaurant De Rechtbank in Utrecht: “Pp mijn stages leerden ik hoe je een groot restaurant kan runnen, maar ook hoe je de lekkerste cocktails kan maken". Alle kennis die Wes heeft opgedaan brengt hij nu in de praktijk in zijn eigen restaurant.

Wil jij net als Wes een opleiding in de Horeca volgen? Kijk dan eens naar onze Horeca opleidingen.

Oud student manager ondernemer horeca

Wall of fame

De oude klassenfoto's van het Gildevaart College (1990-2010) zijn gedigitaliseerd. Herken jij jezelf of jouw klasgenoten nog terug? Download de pdf hieronder en zoek jouw oude klas op. 

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: