Management opleidingen mbo niveau 4

Een brede niveau 4 mbo-opleiding waar je leert leidinggeven en waarmee je alle kanten op kan?
Op het Horeca & Toerisme College zijn drie goede mogelijkheden.


1. Opleiding Leidinggevende Toerisme
Jij bent een aanpakker, kunt goed organiseren en houdt van talen en andere culturen. Stress? Dat heb jij niet snel. Je vindt het juist wel leuk om onverwachte problemen op te lossen. En je gasten zo goed mogelijk te helpen. Zie jij jezelf werken in een toeristische omgeving zoals een hotel, een vakantiepark of bij een grote touroperator? Misschien zelfs wel in het buitenland? Op de opleiding Leidinggevende Toerisme word je voorbereid op een leidinggevende job in een toeristische omgeving. Of leg je een goede basis om verder te studeren als stewardess of aan het hbo.

"Door mijn opleiding Toerisme heb ik een brede basis"

Toerisme student Alissya wil graag stewardess worden
Toerisme student Alissya wil graag stewardess worden

Alissya is tweedejaars student aan de opleiding Leidinggevende Toerisme. Haar grote droom is om stewardess te worden. "De reden dat ik stewardess wil worden is omdat je zorgt voor de veiligheid van passagiers. Je bezorgt ze een goede reis en je komt zelf op veel plaatsen in de wereld". Ze vindt de opleiding Toerisme heel leuk. "Het is een brede opleiding waar je straks alle kanten mee op kan. Op de stages doe je alvast veel werkervaring op".

2. Opleiding Facilitair Management
Leiding geven, dingen regelen en organiseren. Voor jou geen enkel probleem, want jij hebt je zaakjes altijd goed voor mekaar. Het liefst doe je ook nog allemaal dingen tegelijk en vind je het leuk om mensen te helpen. Bijvoorbeeld je collega’s, zodat zij hun werk goed kunnen doen. Of je gasten. Vanachter bijvoorbeeld de receptie zorg jij ervoor dat het hen aan niks ontbreekt of zorg je dat ze zich welkom en veilig voelen. Maar ook voor het maken van roosters, het beheren van de voorraad of voor het aansturen van het schoonmaakteam draai jij je hand niet om. Op de brede management opleiding Facilitair Management leer je dit allemaal. Zodat je na je opleiding overal aan de slag kan. Of zodat je super goed voorbereid bent op het hbo. 

'Met mijn opleiding Facilitair Management kan ik alle kanten op'

Stephanie had op de middelbare school geen idee wat ze wilde studeren. Haar mentor raadde de niveau 2 opleiding Facilitair Dienstverlener aan op het Horeca & Toerisme College. Omdat je met deze opleiding alle kanten op kan. Stephanie is nu doorgestroomd naar de niveau 4 opleiding Facilitair Management en loopt stage bij het Diakonessenhuis. “Ik vind catering en vergaderservice de leukste onderdelen van facilitaire dienstverlening”, zegt Stephanie. “Tijdens mij stage zie ik pas écht hoe veel mogelijkheden het vak biedt”.

Stephanie studeert Facilitair Management
Stephanie studeert Facilitair Management

4x dingen over Facilitaire Dienstverlening die je nog niet wist:

  1. In Nederland werken meer dan 400.000 mensen in de facilitaire dienstverlening!
  2. Onze oud-studenten komen overal en nergens terecht: onderwijsinstellingen, evenementenbureaus, banken, hotels, ziekenhuizen en nog veel meer.
  3. Elke dag is anders als je werkt in de facilitaire dienstverlening: de ene dag ontvang je gasten bij de receptie, de andere dag pleeg je klein onderhoud aan het gebouw.
  4. Jouw niveau 4 opleiding Facilitair Management is dé basis voor een hbo-opleiding: een groot deel van onze studenten studeert dan ook door na hun diploma.

3. Opleiding Manager/Ondernemer Horeca 
Een eigen horecazaak zie jij wel zitten. Je vindt het leuk om het mensen naar de zin te maken. Je zorgt goed voor je personeel én voor je gasten. Daarnaast ben je ondernemend, commercieel en heb je leuke ideeën die je graag zelf uitvoert. Jij stuurt mensen aan, neemt verantwoordelijkheid en hebt het overzicht. Bij de opleiding Manager/Ondernemer Horeca word je breed opgeleid. Na deze opleiding heb je een goede basis voor het hbo of je kan op veel plekken aan de slag.

Alles over Leidinggevende Toerisme

Welke vakken krijg je? Waar loop je stage? Kom alles te weten over de opleiding Leidinggevende Toerisme.
Lees meer!

Alles over Manager/Ondernemer Horeca

Welke vakken krijg je? Waar loop je stage? Kom alles te weten over de opleiding Manager/Ondernemer Horeca.
Lees meer!

Alles over de opleiding Facilitair Management

Welke vakken krijg je? Waar loop je stage? Kom alles te weten over de opleiding Facilitair Management.
Lees meer!

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: