Horeca & Toerisme studenten vertellen

De studenten van het Horeca & Toerisme College volgen verschillende studies en hebben verschillende toekomstdromen. Maar, waarom kozen zij voor hun opleiding? En hoe bevalt het hen? Je leest het in hun verhaal.

“Een brede opleiding sprak mij aan’’

Renzo Castigliego – Horeca

Renzo wist na zijn eindexamen niet goed wat hij wilde worden. De opleiding Manager/Ondernemer Horeca sprak hem aan, omdat hij met deze opleiding straks veel kanten op kan. Renzo zit in het eerste jaar van de opleiding. Dit betekent dat hij twee dagen school heeft. Daarnaast staat hij een dag in het leerrestaurant Le Pont Bleu en loopt hij twee dagen stage. “Doordat het Horeca & Toerisme College een eigen leerrestaurant heeft, brengen wij de lessen gelijk in de praktijk. Hierdoor pik je de informatie en de verschillende technieken snel op. Zelfs ik, met geen enkele horeca-ervaring”, Aldus Renzo.

Wil jij net als Renzo een opleiding in de Horeca volgen? Kijk dan eens naar onze Horeca opleidingen.

Student Manager/Ondernemer Horeca

‘’Ik voelde mij hier gelijk thuis’’

Fleur van Beek – Facilitaire Dienstverlening

Toen Fleur door haar faalangst niet slaagde voor de havo besloot zij een kijkje te nemen op het mbo. Op het Horeca & Toerisme College voelde zij zich gelijk thuis. Na de uitslag van haar examen kreeg zij mails van docenten van het college die aangaven dat Fleur meer dan welkom is. Fleur is erg blij met haar keuze voor de opleiding Facility Management: “Ik geniet nu van het feit dat ik minder stress heb en ik niet alleen maar uit een boek hoef te leren”. Zij klimt nu op haar eigen tempo naar de top en heeft net een hele succesvolle stage afgesloten bij een groot ziekenhuis.

Wil jij net als Fleur een opleiding in de Facilitaire Dienstverlening volgen? Kijk dan eens naar onze Facilitaire Dienstverlening opleidingen

Student Facility Management

‘’Mijn leermeester raadde de opleiding aan’’

Bram van der Bor – Horeca

Bram volgt de niveau 4 bbl-opleiding tot Gespecialiseerd Kok. Dit houdt in dat hij vier dagen per week werkt bij Kasteel Kerckebosch in Zeist en één dag les krijgt op ons college. Bram koos voor zijn opleiding, omdat zijn leermeester deze aanraadde. Zijn chef raadde de opleiding op het Horeca & Toerisme College aan omdat Bram tijdens deze opleiding zijn persoonlijke kwaliteiten als kok leert ontwikkelen. Bram is vooral erg te spreken over de les waarin hij samen met zijn mede-studenten wild moest bereiden. Als tip wil Bram je meegeven om je alvast te verdiepen in productkennis.

Wil jij net als Bram een opleiding in de Horeca volgen? Kijk dan eens naar onze Horeca opleidingen.

Student Gespecialiseerd Kok Niveau 4

Oud studenten vertellen

Ben je ook benieuwd naar de oud-studenten van het Horeca & Toerisme College? De verhalen over hoe het nu met ze gaat lees je hier.

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: