Horeca & Toerisme studenten vertellen

De studenten van het Horeca & Toerisme College volgen verschillende studies en hebben uiteenlopende toekomstdromen.  Waarom kozen zij voor hun opleiding? En hoe vinden zij het op school? Je leest het in hun verhaal.

"De opleiding gaf ons een stevige basis"

Mike en Roos zijn bijna klaar met hun opleiding Manager/Ondernemer Horeca
Mike en Roos zijn bijna klaar met hun opleiding Manager/Ondernemer Horeca

Roos Hylkema en Mike Leevendig zijn laatstejaars studenten van de opleiding Manager/Ondernemer Horeca (MOH). Volgende week runnen ze een week lang hun eigen restaurant in het Leerrestaurant van het Horeca & Toerisme College. Het is één van de eindopdrachten van de MOH-opleiding. "Alles wat we geleerd hebben, komt nu samen", zegt Mike. "Een financieel plan, ondernemerschap, personeelsplanning, maar ook meedraaien op de vloer". Roos is blij dat ze voor de opleiding Manager/Ondernemer Horeca gekozen heeft. "Je wordt heel breed opgeleid en kan hierna nog alle kanten op. Ook na de havo is dit een heel goede keuze. En het Horeca & Toerisme College is gewoon een heel leuke school".

Wil jij meer lezen over de opleiding Manager/Ondernemer Horeca en het Horeca & Toerisme College? Lees hier het hele interview met Roos en Mike en hun klasgenoten Elisa en Djina.

"Volgend jaar start ik goed voorbereid op het hbo"

Noa studeert Facilitair Management en wil straks graag verder studeren op het hbo
Noa studeert Facilitair Management en wil straks graag verder studeren op het hbo

Noa Hartog (18) zit in het laatste jaar van de opleiding Facilitair Management. Vorige week bezocht ze een open dag op de Hogeschool, want ze wil graag de hbo-opleiding Facility Management gaan volgen volgend schooljaar. "Ik ben klaar om verder te studeren. Op mijn opleiding Facilitair Management ben ik klaargestoomd voor het hbo".

Noa is bezig met haar managementopdracht. Dit wil zeggen dat ze op het Horeca & Toerisme College een week lang de leiding heeft over de koffiebar, de nieuwe eerstejaars studenten inwerkt en de keuken en het leerrestaurant coördineert. Heel leuk en super leerzaam. Daarnaast is ze druk met haar eindopdracht: het maken van een ondernemingsplan voor een sport- en wellnesszaak voor vrouwen. "Alles wat ik geleerd heb, breng ik nu in praktijk. De opleiding Facilitair Management is heel breed. Je loopt leerzame stages en er zijn veel toffe projecten met bedrijven". 

Noa is blij dat ze voor het Horeca & Toerisme College heeft gekozen. "Ik voelde me meteen thuis. Het is persoonlijk, gastvrij en je wordt goed begeleid door de docenten”. Waar ze zichzelf ziet over 5 jaar? “Dan heb ik mijn hbo-diploma op zak en hoop ik te werken in een leidinggevende functie in de vastgoedwereld of in de evenementenbranche!"

Is de richting facilitaire dienstverlening ook wat voor jou? Bekijk onze opleidingen.

"Ik word heel goed begeleid tijdens mijn stage"

Sharona (midden) en haar leermeester Annemiek
Sharona (midden) en haar leermeester Annemiek

Sharona is 18 jaar en volgt de opleiding Gastvrouw. Ze loopt stage bij Brasserie 1560 in IJsselstein en ze heeft het enorm naar haar zin. "Het is een leuke werkplek met fijne collega’s, dus de samenwerking verloopt automatisch heel prettig". Ze wordt goed begeleid door haar praktijkopleider en leermeester Annemiek. "Ik leer heel veel van haar over het vak. En het is leuk dat de dingen die ik op school geleerd heb, ik nu in praktijk kan brengen." 

Het leukste van het vak Gastvrouw? Als Sharona van gasten hoort dat ze een fijne avond gehad hebben! Zo zegt ze: "Ik vind het werken als gastvrouw heel erg leuk, vooral omdat ik veel met mensen bezig ben. Je bezorgt ze een leuke avond en het is altijd fijn als ze bij het afscheid zeggen dat ze het naar hun zin hebben gehad. Dat is echt een pluspunt in dit vak." 

Lijkt het jou leuk om net als Sharona de opleiding tot gastvrouw te volgen? Check dan snel onze horeca opleidingen.

"Ik voelde mij hier gelijk thuis"

Fleur is blij met de keuze voor haar opleiding Facilitair Management
Fleur is blij met de keuze voor haar opleiding Facilitair Management

Toen Fleur door haar faalangst niet slaagde voor de havo besloot zij een kijkje te nemen op het mbo. Op het Horeca & Toerisme College voelde zij zich gelijk thuis. Na de uitslag van haar examen kreeg zij mails van docenten van het college die aangaven dat Fleur meer dan welkom is. Fleur is erg blij met haar keuze voor de opleiding Facilitair Management: "Ik geniet nu van het feit dat ik minder stress heb en ik niet alleen maar uit een boek hoef te leren". Zij klimt op haar eigen tempo naar de top en heeft net een hele succesvolle stage afgesloten bij een groot ziekenhuis.

Wil jij net als Fleur een opleiding in de Facilitaire Dienstverlening volgen? Kijk dan eens naar onze Facilitaire Dienstverlening opleidingen

"Een brede opleiding sprak mij aan"

Renzo studeert aan de opleiding Manager/Ondernemer Horeca
Renzo studeert aan de opleiding Manager/Ondernemer Horeca

Renzo wist na zijn eindexamen niet goed wat hij wilde worden. De opleiding Manager/Ondernemer Horeca sprak hem aan, omdat hij met deze opleiding straks veel kanten op kan. Renzo zit in het eerste jaar van de opleiding. Dit betekent dat hij twee dagen school heeft. Daarnaast staat hij een dag in het leerrestaurant van school en loopt hij twee dagen stage. "Doordat het Horeca & Toerisme College een eigen leerrestaurant heeft, brengen wij de lessen gelijk in de praktijk. Hierdoor pik je de informatie en de verschillende technieken snel op. Zelfs ik, met geen enkele horeca-ervaring", aldus Renzo.

Wil jij net als Renzo een opleiding in de Horeca volgen? Kijk dan eens naar onze Horeca opleidingen.

"Mijn leermeester raadde de opleiding aan"

Bram volgt de opleiding gespecialiseerd kok
Bram volgt de opleiding gespecialiseerd kok

Bram van de Bor volgt de niveau 4 bbl-opleiding tot Gespecialiseerd Kok. Dit houdt in dat hij vier dagen per week werkt bij Kasteel Kerckebosch in Zeist en één dag les krijgt op ons college. Bram koos voor de opleiding Gespecialiseerd Kok, omdat zijn leermeester deze aanraadde. Tijdens de koks-opleiding op het Horeca & Toerisme College leert Bram zijn persoonlijke kwaliteiten als kok te ontwikkelen. Bram is vooral erg te spreken over de les waarin hij samen met zijn mede-studenten wild moest bereiden. Een tip voor nieuwe studenten? Verdiep je alvast in de productkennis!

Wil jij net als Bram een opleiding in de Horeca volgen? Kijk dan eens naar onze Horeca opleidingen.

Oud studenten vertellen

Waar gaan studenten aan de slag na hun opleiding aan het Horeca & Toerisme College? Lees hier verhalen van oud-studenten.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: